2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bécsbe költözik Soros egyeteme

Büszkén jelentette be Soros egyeteme, hogy Bécsbe, azon belül is a multikulti X. kerület szívébe helyezi át kampuszát.

Pénteken jelentette be Soros egyeteme, hogy kampuszát áthelyezi Bécsbe, ráadásul rögtön egy patinás, hatemeletes, 20 000 négyzetméteres üvegépítménybe, amit több millió euróból újítottak fel.

A rektor, Michael Ignatieff szerint az egyetemet a város polgármestere mellett Sebastian Kurz is tárt karokkal várja az osztrák fővárosban.

Az egyetem állítása szerint a magyarországi felsőoktatási törvény miatt "kényszerültek" a költözésre. Közleményükben arról nem esik szó, hogy ez amiatt van, mert rendes amerikai kampusszal nem rendelkeznek annak ellenére, hogy elvileg amerikai egyetemként funkcionálnak, és így gyakorlatilag illegális diplomagyárként működtek. A magyarországi törvény mindössze annyit ír elő a CEU-nak, hogy amerikai diplomát nem adhat ki az ország területén.

A bécsi, pontosabban a Quellenstrassén elhelyezkedő kampusz 2025-ig szolgálna az egyetem átmeneti otthonaként. Az egyetem azt írta, egyeztetéseket folytatnak Bécs városával arról, hogyan lehetne a Steinhof területén található épületeket az egyetem céljainak megfelelően átalakítani.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató