2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Letörölték a Facebookról a svéd újságírónőt, mert Tommy Robinsonról posztolt

Katerina Janouch üzent a Facebook cenzorainak: 

el kell fogadnunk mások véleményét még akkor is, ha nem értünk egyet velük

A független újságíró és "szabadságharcos" Katerina Janouch egy rövid bemutató cikket írt Tommy Robinsonról egy saját folyóiratában, a „Katerina Magasin”-ban. Pontosabban egy másik svéd írónő szerzemény volt a cikk, Madeleine Rönnqvist Lilja írt a "brit szabadságharcosról",  Tommy Robinsonról - írja a Voice of Europe.
A szövegben Katerina ezt írta:
"Könnyű megvédeni a szólásszabadságot, amikor egyetértés van, de ha van olyan formája a szólásszabadságnak, amit meg kell védeni, az  azaz eset, amikor ellenvélemény van és nem ért egyet mindenki."
Aztán rámutatott arra:
„lehet, hogy a következő a te írásod lesz”
„ Hét napos felfüggesztés volt az eredménye annak, hogy közzétettem egy cikket a brit Tommy Robinsonról a Facebookon."
Talán egy cenzúra bizottságra volt szükség annak megállapításához, hogy a tartalom annyira támadható volt, hogy megsértette a Facebook közösségi szabályait?
Fennáll egy olyan fenyegető hang is, amelyben rámutatnak arra, hogy további büntetést kaphatok, ha ezek után újra közzétennék valamit.
Tommy Robinson problémája a miénk is - ezzel a címmel írta meg bejegyzését a svéd újságírónő, mert úgy gondolta, hogy ugyanabban a cipőben járnak a svédek, mint a britek.
Mely emberekről írhatunk a Facebookon? Esetleg a nagy teljesítményű szociális média platformnak meg kell adnia egy listát arról, hogy mely személyeket nem nevezhetjük meg? Ha, valaki korábban kétségbe vonta, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága támadás alatt áll, akkor ez egyértelmű bizonyíték, hogy ez a helyzet.
Bárcsak írhatnám nektek, hogy visszajövök egy hét múlva - de, ebben a pillanatban nem vagyok biztos benne, hogy vissza akarok ide térni...
Kérem, kövessétek a Katerina Magasin cikkeit! És terjesszétek a linkeket. Ez a saját platformom, senki nem veheti el tőlem - legalábbis még nem - zárta sorait Katerina...
Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató