2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Annyira komoly az ukrán elnökválasztás, hogy egy Puzsér féle idióta lehet az elnök

A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) által készített felmérés eredménye szerint az ukrán humorista, Volodimir Zelenszkij lehet a befutó a vasárnapi elnökválasztás első fordulójában, ugyanis a biztos szavazók 32,1 százaléka támogatja.

A közvélemény-kutatás alapján a második helyen az ukrán oligarcha, a jelenlegi államfő, Petro Porosenko áll 17,1 százalékkal, míg a harmadik helyen a börtönt is megjárt Julija Timosenko végezhet 12,5%-os támogatottsággal.

Julija Timosenko a végletekig bízik saját győzelmében, Zelenszkij népszerűségét mesterségesen „felfújtnak” tartja, azt pedig nem hiszi el, hogy Porosenko csalás nélkül győzni tud. Így akár az első fordulóból esik ki, akár a második fordulóban veszít, nagy valószínűséggel megkérdőjelezi majd a választások eredményét, és megpróbálja meggyőzni a választókat arról, hogy csalás áldozatává vált – árulta el stábjának egyik tagja a hírportálnak.

Timosenko a kampány alatti nyilvános rendezvényein is többször hangoztatta, hogy bízik győzelmében, ezért nincs „B terve", és arra is többször tett utalást, hogy választási csalás esetén tömeges tiltakozásokra szólítja fel híveit.

Zelenszkij vele szemben viszont leszögezte, hogy ha elveszíti az elnökválasztást, elismeri a vereséget, és semmiféle tömegmegmozdulást nem szervez.

Senki nem fog egy újabb Majdant szítani. Elég vér folyt már az országban”

– jelentette ki a napokban egy sajtótájékoztatón.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató