2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Szögi Lajos apja nem hisz a brutális kegyetlen, aljas lincselőnek

– 82 éves vagyok, szerencsére az egészségem jó, most is épp a kertből jövök, krumplit ültettem. Azonban a törvényeken én már nem tudok kiigazodni – mondta tegnap a Borsnak idősebb Szögi Lajos, aki lapból értesült róla: fia egyik cigány lincselője, az elsőrendű vádlott hozzájuthat a kártalanításként megítélt ötmillió forinthoz.

Lajos bácsi nem rejtette véka alá csalódottságát, hiszen amíg a cigány lincselő a pénzéhez juthat, a Szögi család még egy fillért sem látott a nekik megítélt 42 milliós kártérítésből, amelyet az elítéltektől kellene behajtani. – Nekem ugyan nem volna rá szükségem, de az unokáimnak jól jönne a pénz. Hiszen ők még fiatalok, előttük az élet. Olvastam, hogy egy másik lincselő is pert indított, és hogy állítólag felajánlaná a családunknak a pénzt. Mit mondjak erre? Az ilyen ígéret olyan, mint a kutya vacsorája. Mint arról lapunk tegnap beszámolt: hiába ítélt meg a bíróság kártérítést a Szögi családnak, a végrehajtói eljárás elévülhetett, így az ifjabb H. Dezsőnek megítélt ötmilliót sem zárolhatták. A Szegedi Törvényszék lapunkkal közölte: „a kártérítés behajtása végett felfüggesztett vagy folyamatban lévő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt”. Azonban úgy tűnik, újabb fordulatot hozhat az ügy, az RTL Híradóban lapzártánkkor ugyanis elhangzott, hogy ifjabb H. Dezső számlájára már megérkezett a pénz, de ő nem férhet hozzá, mert a végrehajtó lefoglalta.

– Ifjabb H. Dezsővel szemben van bírósági végrehajtási eljárás folyamatban. Az eljáró bírósági végrehajtó arról tájékoztatott engem, hogy 2019. januárjában követelésfoglalással élt az elítéltnek megítélt kártérítéssel szemben. A kérelme ott van az Igazságügyi Minisztériumnál, s azt gondolom, egy-két héten belül az összeg már a bírósági végrehajtó számláján lesz, és Szögi úr családjának kiutalhatóvá válik – nyilatkozta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke.

Forrás: Bors

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató