2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A "demokrácia" mai terméséből: előállították az Identitás Generáció egyik osztrák vezetőjét

Ma reggel, mikor beléptem a Facebook-fiókomba, azzal szembesültem, eltávolították néhány bejegyzésemet. 30 nap tiltás. Na, bumm. Igazság szerint nincs benne semmi meglepő. Ahogy abban sem, valójában nem sértett semmilyen „közösségi alapelvet”. Hogy a magyar válogatottról szóló (tehát szigorúan sport, és nem politikai témájú) cikkem mit sértett, rejtély, de az sem támasztható alá, mi volt a gond az új-zélandi terrorcselekményről készült irományommal, mivel, mint ismeretes, nem támogatólag írtam róla.

Persze, mint írtam, sajnos ezzel együtt kell élni. A szólásszabadság csak azoknak jár a virtuális térben, akik baloldaliak, liberálisok, migrációpártiak, genderhívők, és egyéb más, a normalitással szembemenő nézeteket vallóknak.

Aztán tovább böngésztem az internetet, és láttam, vannak a „szólásszabadságnak” olyan „fellegvárai” is a világban, ahol egy-egy komment már nem csak tiltást von maga után, de néhány napon belül az ajtódon kopogtat a (gondolat)rendőrség.

Megkérdezni, ezt mégis hogyan képzelted? Ez a hely Nagy-Britannia.

A 38 éves Kate Scottow járt úgy, hogy 7 órára fogságba helyezték egy Twitter-bejegyzés után. Hogy miért? Kapaszkodjunk meg: nem az elképzelésének megfelelő nemén nevezett egy transzvesztitát.

Tehát „összecserélte” a „he” és a „she” angol megszólítást. (Forrás itt.)

No, de nem ez a mai nap összes híre. Ahogy várható volt, az új-zélandi események után igyekeznek minden jobboldali személyt és szervezetet összemosni, ennek esett áldozatul az osztrák Identitás Generáció egyik vezetője, Martin Sellner is.

A magyar Identitás Generáció (Végvár oldalán) tette ki a következő bejegyzést:

Martin Sellnernél (az osztrák I. G. egyik vezetője) házkutatást tartott az osztrák rendőrség, mert 2018-ban a christchurchi merénylő 1000 dollárt adományozott neki, amit Martin egy e-mailben köszönt meg. A házkutatás után őt és menyasszonyát, az ismert amerikai írót/vloggert, Brittany Pettibonet kihallgatták "terrorszervezet alapításának" gyanújával. Martin Sellner a nyomozás idejére előzetesbe kerülhet, ha nem adja át önként a telefonját és laptopját.

A vád nevetséges, megalapozatlan, semmi más célja nincs, mint befeketíteni a mozgalmat!

Mára be is fejezem a világhálón való szörfözést. Elég volt ennyi. Szerencsére egyelőre attól még nem kell tartani, hogy nálam is kopogtatnak. Az ugyanis csak fejlett „nyugati típusú demokráciák” privilégiuma.

Sok kitartást kívánunk a meghurcoltaknak!

„A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik.” George Orwell

Lantos János

Kurz, az antifasiszta élharcos

Az MTI így számol be az esetről:

Házkutatást tartottak az új-zélandi Christchurchben két mecset ellen összehangoltan elkövetett terrortámadással kapcsolatban egy osztrák szélsőjobboldali férfi bécsi lakásában – közölte kedden az osztrák ügyészség.

A 30 éves Martin Sellner, az Osztrák Identitárius Mozgalom (IBÖ) társalapítója bécsi otthonában tartottak házkutatást terrorszervezethez tartozás gyanúja ügyében folytatott vizsgálat keretében – jelentette be grazi ügyészség.

Az aktivista beismerte, hogy néhány hónapja 1500 eurós (474 ezer forint) adományt kapott Brenton Tarranttől, a március 15-én az új-zélandi Christchurch két mecsetében 50 hívőt meggyilkoló ausztrál férfitól. A keddre virradó éjszaka közzétett videóban Martin Sellner az állította, hogy semmilyen kapcsolatban sem állt Tarranttel, csak annyit ismert el, hogy rövid köszönő e-mailt küldött neki.

Sebastian Kurz kancellár kedden szorgalmazta, hogy „a christchurchi merényletek felelőse és az osztrák identitáriusok közötti mindenféle kapcsolatot maradéktalanul és minden elnézés nélkül tárjanak fel”.

A belügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy közép-európai és balkáni körútja során Tarrant Ausztriában is járt. Sajtóértesülések szerint valószínűleg november 26-án érkezett Bécsbe, és állítólag Karintiába, Salzburgba és Innsbruckba is elutazott.

A házkutatás során lefoglalták Martin Sellner számítógépét és telefonját is. Az aktivista ellen, akit kitiltottak Nagy-Britanniából, tavaly az IBÖ tizenhat másik tagjával együtt eljárás folyt bűnszervezet létrehozása és fajgyűlölő ideológia terjesztése miatt, de júliusban felmentették.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató