2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Elegünk van abból, hogy aki hazáját és népét szereti, az rasszista és gyűlölködő

A hivatalos Facebook bejelentés fordítását az alábbiakban közöljük némi kommentárral.

A mai nappal bejelentjük, hogy tiltás alá fog esni minden olyan tartalom a Facebookon és az Instagramon, amely a fehér nacionalizmus és fehér szeparatizmus dicséretét, támogatását és megjelenítését tartalmazza. A szabály jövő héttől lép életbe. Egyértelmű, hogy ezek az eszmék szorosan kötődnek szervezett gyűlölet csoportokhoz és semmi helyük a felületeinken.

Jól megszokott libsi módszer, hogy nagy szavakat pufogtattok, de még véletlen sem mondjátok meg mit értetek alattuk. Így lehetetlenítitek el a demokratikus párbeszéd minden formáját, hiszen az alapfogalmakat sem vagytok hajlandóak tisztázni.

Dehát miket beszélek? Hiszen a mi oldalunk képtelen a párbeszédre, igaz? Fehér nacionalizmus? Az milyen? A fehér az rasszhoz köthető fogalom, a nacionalizmus meg egy bizonyos nemzetre vonatkozik. A kettő hogy alkothat szókapcsolatot? Ezen az alapon szeretnék érdeklődni, hogy akkor mi van a fekete nacionalizmussal? Vagy ilyen nem létezik? A Dél-Afrikában folyó eseményekre gondolok, például, ahol a fehér, egykori gyarmatosítók leszármazottjait bántalmazzák, rabolják ki és gyilkolják le halomra a többségében őslakos feketék a történelmi igazságtalanságra hivatkozva. Ez rendben van, ugye, kedves Cuki? Ez jogos, nemde, hiszen ők csak visszaveszik őseik földjét? Majdnem mindegy, hogy jogos vagy nem jogos, ezt talán ne a Facebook döntse el, de én aggasztónak találom fehérként ezt a szörnyű nacionalizmust, ami történetesen fekete. Vagy eszembe jutott egy másikfajta nacionalizmus is, a zsidó nacionalizmus. 2012-es hír Benjamin Netanyahu bejelentése, hogy az afrikai bevándorlóknak pénzt is adnak, csak húzzanak el Izraelből, ha nem, akkor böri.

Nem újság, hogy Izrael nagyívben tesz a nemzetközi szervezetek sivalkodásaira és meg is tehetik következmény nélkül. De amikor Bibi lenyilatkozta, hogy az afrikai migránsok kipaterolásának az az oka, hogy létszámuknál fogva veszélyeztethetik Izrael zsidó identitását, az lehet, hogy megérne egy örökös kitiltást Facebook-ról, nem, Cuki?

A másik a fehér szeparatizmus, ezt sem értem igazán. Ha én egy Nagy-Magyarország térképet rakok ki a Facebookra, az már szeparatista? Én nem akarom elcsatolni Felvidéket Szlovákiától, mert nem is tudnám, hiszen egész Szlovákia Felvidék, tudtad ezt Cuki? Jelezni szeretném, hogy nemzettestvéreimnek tekintem az elszakított területen élő magyar testvéreimet. „Elszakított,” „nemzet,” „Felvidék”... hujujj, csupa olyan szavak, amitől rettegés söpör végig a hátadon Cukikám, így van-e? Nem kell fosni, nem szervezek hadsereget Felvidék visszaszerzésére, de egy nemzethez valónak érzem magam velük, az még belefér?

A szabályaink régóta tiltják más személyek rasszán, etnikumán vagy vallásán alapuló gyűlöletét, és a fehér felsőbbrendűség mindig is ebbe a körbe tartozott. Kezdetben a fehér nacionalizmusra és a fehér szeparatizmusra nem alkalmaztuk ezt a szabályt, mert a nacionalizmus és szeparatizmus jelenségeit tágabb értelemben véve tartottuk számon – ilyen például az amerikai büszkeség és a baszk szeparatizmus, amelyek az emberek önazonosságának fontos részét képezik.

Akkor a magyar büszkeség is olyan, mint az amerikai ugye, Cuki? Vagy a kokárdás profilkép keret is ugrik hamarosan, nehogy véletlen megsértsünk vele valakit? Miben más az amerikai büszkeség, mint a magyar vagy a lengyel? Vagy nem más?

De az elmúlt három hónapban a világon a rasszok közötti kapcsolatok szakértőinek számító civil közösségekkel és akadémikusokkal folytatott párbeszédeink meggyőztek minket arról, hogy a fehér nacionalizmust és a fehér szeparatizmust lehetetlen jelentőségteljesen  elválasztani a fehér felsőbbrendűségtől és a szervezett gyűlölet csoportoktól. A saját magunk által végzett kiértékelésünk a gyűlölet statisztikákról és szervezetekről – ahogyan ezeket a Veszélyes személyek és szervezetek szabályzatrészben definiáljuk – szintén rámutatott az átfedésre a fehér nacionalizmus és szeparatizmus és  a fehér felsőbbrendűség között. A jövőben az emberek ugyan továbbra is kifejezhetik majd etnikai örökségük iránt érzett büszkeségüket, de nem fogjuk tolerálni a fehér nacionalizmus és fehér szeparatizmus iránt kifejezett dicséretet vagy támogatást.

Azt hiszem, ez volt a kedvenc részem – rasszok közötti kapcsolatok szakértői. Kik ők? Civil szervezetek? Kik ők? Kik a tagjai? Milyen anyagból dolgoznak? Egyáltalán, ez milyen tudományterület? Vagy ne okvetetlenkedjek itt a náci kérdéseimmel, ugye?

És az utolsó gondolat is imádni való. Ki dönteni el, hogy meddig tart az „etnikai örökségük iránt érzett büszkeség” és hol kezdődik a „a fehér nacionalizmus és fehér szeparatizmus”? Persze, nem vagyok hülye, Cuki, tudom, hogy te is pontosan tudod, hogy a két határmenti fogalom valójában annyira határmenti, mint az afrikai és az európai kultúra, tehát semennyire, de neked soha nem kell semmilyen kérdést megválaszolnod. Bár ha már ilyen kedves kis tájékoztató szerelmes levelet rittyentettél nekünk, nacionalista férgeknek, fogalmazhattál volna nyíltabban. Bár a cenzúra, amit fokozatosan kiterjesztve alkalmazol többet mond minden szónál.

Gyorsabbá kell válnunk abban is, hogy megtaláljuk és eltávolítsuk a gyűlöletet a felületeinkről. Az elmúlt években sokat fejlődtünk azáltal, hogy elkezdtünk gépi tanulást és mesterséges intelligenciát alkalmazni annak érdekében, hogy megtaláljuk a terrorista csoportok által közzé tett tartalmakat. Tavaly ősszel hasonló eszközöket kezdtünk el használni annak érdekében is, hogy világszinten felmérjük a gyűlölet csoportokat, beleértve a fehér felsőbbrendűséget hirdetőket. Haladunk előre, de még sok munka áll előttünk.A gyűlölet megállításának érdekében tett erőfeszítéseink nem állnak meg itt. A mai bejelentésünk része az is, hogy azokat az embereket, akik a fehér felsőbbrendűséghez köthető kulcsszavakra keresnek, olyan eszközökhöz próbáljuk juttatni, amelyek segítségével hátra tudják hagyni a gyűlölet csoportokat. Az ilyen szavakra kereső személyeket a Life After Hate-hez (Élet a Gyűlölet után) fogjuk irányítani. A szervezetet olyan személyek alapították, akik egykor maguk is erőszakos szélsőségesek voltak és ma úgy próbálnak segítséget nyújtani, hogy beavatkoznak krízishelyzetekbe, oktatnak, támogatói csoportokat hoznak létre.
 Köszönöm, hogy így aggódsz értünk, nácikért. Remélem, vizsgázni is kell majd a Life After Hate tananyagából és csak utána tudok már posztolni a Facebookon, ha hivatalosan is a fehér alsóbbrendűséget hirdetem. Mert az a valódi cél, ugye? Nem az egyenlőség, hanem a letaposás.

Sajnos mindig lesznek emberek, akik megpróbálják kijátszani a rendszerünket annak érdekében, hogy gyűlöletet terjesszenek. Számunkra az a kihívás, hogy előttük járjunk és folyamatosan fejlesszük a technológiánkat, alakítsuk a szabályainkat és olyan szakértőkkel dolgozzunk együtt, akik segíteni tudják az erőfeszítéseinket. Nagyon elkötelezettek vagyunk és folyamatosan beszámolunk majd a fejleményekről a folyamat előrehaladtával.

Száz szónak is egy a vége, Cuki, nem tudtok újat mutatni, csak egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedtek ugyanabban a szennyben. Ezerszer megkaptuk már a jelzőket, mindig ugyanazokat, nincs új a nap alatt, és magasról szarunk is a véleményetekre rólunk. Diktatórikus, elnyomó bolsevikok vagytok, semmi több. És mindig az elhallgattatás, megfélemlítés, megszégyenítés, megbélyegzés, dehumanizálás módszereihez nyúltok. Mi, itt Magyarországon több ezer kilométer távolságból is kiszagoljuk a komcsi bűzt.

Vicces egyébként, hogy tavaly, az EU meghallgatásán, amikor Nigel Farage kérdőre vont, és megkérdezte, miért cenzúrázod a jobboldali hangokat, pislogtál a pontyszemeiddel és hebegtél-habogtál, mint valami csokilopáson kapott csicska hülyegyerek a boltban. Elszántan tagadtad, hogy bármi ilyesmiről szó lenne. Semmi algoritmus, semmi tudatosság, ugyan már, kérem. Pedig már évek óta látjuk, tudjuk, mit műveltek. Csak most már be is böffentettétek nyilvánosan.

Jár a jutalomfalat.

Csak tudod, mi a probléma? Hiába töröltök le mindent, ami szerintetek fehér felsőbbrendűséget tükröz, hiába bélyegeztek meg mindenkit kedvetek szerint, aki leírja, hogy mi zajlik a világban, az emberek attól még a saját bőrükün érzik és saját szemükkel látják, hogy mi zajlik körülüttök. Nem lehet a végtelenségig faszságokkal etetni a népet és tolni le a torkán a kamut meg a píszít. Mert elegünk van. Úgyhogy sok sikert az új közösségi irányelvekhez.

Mi maradunk. Te meg, hát hogy is mondjam, baszódj meg.

 EnVé - Vadhajtások.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató