Mongoloknak nevezik a magyarokat a Slovan ultrái

A meccsek meccse lesz vasárnap!

Vasárnap 15 órától kerül sor a szlovák felvidéki bajnokság legnagyobb rangadójára, a Slovan-DAC találkozóra. A bajnokságot az idén 100 éves pozsonyiak vezetik 61 ponttal, a harmadik dunaszerdahelyiek eddig 45-öt gyűjtöttek.
A szakmai tényezők mellett társadalmi- és egyéb okok miatt is kiemelkedik a többi közül a két gárda csatája, mégpedig azért, mert a Dunaszerdahely a felvidéki magyarság legnépszerűbb gárdája és ezt nehezen viselik a szlovákok, legfőképpen a pozsonyi ultrák.
Ehhez kapcsolódik szervesen, hogy mint azt a múlt heti, Szlovákia-Magyarország Eb-selejtező kapcsán megírtuk, a Slovan fanatikusai támadást indítottak a Nagyszombat főterén a meccs előtt hangolódó magyarok ellen, de az újpestiekből, diósgyőriekből, pécsiekből, győriekből és angyalföldiekből álló magyar hadtest felvette volna velük a harcot, mire a pozsonyiak a kommandósok mögé futottak.

Most viszont már ismét keménykednek, a neten újra mongoloknak nevezték a dunaszerdahelyieket (és ezáltal a magyarokat is) és kiemelten készülnek a vasárnapi rangadóra. Az nb1.hu egyébként felvidéki, magyar forrásokból úgy értesült, a DAC hívei is a lehető legnagyobb számban lesznek ott a mérkőzésen, már csak azért is, mert az új pozsonyi arénában értelemszerűen még nem volt alkalmuk leszurkolni a hazaiakat.

A Slovan fanjai egyébként a héten az edzéseken is megjelentek és további megjelenést terveznek, miközben nagy erőkkel próbálnak meg újabb híveket mozgósítani a soraikba.

Forrás: Nb1.hu

Check Also

Lovagi rangra emelték a Black Lives Matter-ért térdelő Hamiltont

A lovagi rangra emelt Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző mellett a nagy-britanniai koronavírus-járvány elleni küzdelem hősei szerepelnek …