2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A dán törvényhozás támogatja azt a törvényt, hogy megfosszák az iszlamista milícia tagok állampolgárságát bírósági eljárás nélkül!

A Dán Néppárt megállapodott azokban a szabályozásokban, amelyek azt fogják megengedni a hatóságoknak, hogy törvényes eljárás nélkül megfosztják a dán állampolgárságuktól a dzsihadistákat - jelentette be a dán Bevándorlási és Integrációs minisztere.

A Sputnik információi szerint:

"Ezen emberek harcolni mentek a demokráciával, szabadsággal és minden olyannal szemben, amikért Dánia kiáll, és ők már nem tartoznak Dániához."

- mondta el a dán integrációs miniszter, Inger Stojberg az egyezségről kifejtett véleményét.

Ráadásul, a dán útleveleket többé nem fogják kibocsátani azon dán állampolgárok gyerekeinek se, akik az országon kívül születtek, ha a szülők azon célból maradtak külföldön, hogy terrorista milíciák mellett harcoljanak.

"A szüleik hátat fordítottak Dániának, tehát nincs arra ok, hogy a gyerekeik is állampolgárok legyenek"

- tette hozzá Stojenberg.

Az új szabályok országos választások után fog hatályba lépni, ami nem sokkal július előtt lesz megtartva.

A dán rendőrség szerint 2012 óta körülbelül 150 ember hagyta el az országot, hogy Irakban és Szíriában csatlakozzon a terroristákhoz. Legalább egy-harmaduk tért vissza Dániába. A visszatérő dzsihadisták sorsa azután került rivalda fénybe, ami után az amerikai elnök Donald Trump megkérte az európai szövetségeseit, hogy vegyék vissza az elfogott iszlamista katonákat, akik a terroristák veresége után fogságba estek Szíriában.

A legtöbb európai ország elhatározta, hogy nem fog segíteni a dzsihadisták visszatérésében, néhányuk biztonsági okokból pedig meg is fosztja őket az állampolgárságuktól.

Vad Károly - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató