2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Donald Trumpnak elege van az illegális migrációt támogató politikai erőkből

A Michiganben tartózkodó Donald Trump szerint a közép-amerikai államok és a Demokrata Párt támogatásának köszönhetően áll egyre nagyobb nyomás alatt az Egyesült Államok déli határszakasza. Az USA elnöke szerint a migráció támogatói a büntetlenség hamis ígéretével csábítják amerikai területre az illegális bevándorlókat.Az Amerikai Egyesült Államok elnöke szerint a Demokrata Párt és a hozzá tartozó aktivista valamint ügyvédi hálózat mindent elkövet az amerikai határvédelem ellehetetlenítésére. Donald Trump szerint a bevándorláspárti demokratás törvényellenes módon olyan hamis ígéretekkel bombázzák az amerikai határ túloldalán várakozó illegális migránsokat, miszerint büntetlenül megúszható a tiltott határátlépés.Trump elnök megengedhetetlennek tartja azt, hogy a hamis ígéretek mellett még ráadásul olyan teljesen törvénysértő tanácsokat is kapnak a demokrata párti segítőiktől az illegális migránsok, amelyek arra vonatkoznak, hogy milyen törvényi kiskapuk kihasználásával kerülhetik el a kitoloncolást, de abban is segítséget kapnak, hogyan  húzhatják el nagyon hosszú időre az ellenük indított jogi eljárásokat. A migránssimogató demokrata párt mellett még a közép-amerikai államokat is felelősként nevezte meg az USA déli határszakaszánál kialakult illegális migrációs válsághelyzetért Donald Trump.Az amerikai elnöknek az a határozott véleménye, hogy a közép-amerikai országok és különösen Mexikó kormánya egyáltalán nem tesz meg mindent az illegális migránsok tömegeinek a megállítására. Sőt, egyes esetekben még támogatják is a migránsokat abban, hogy országaik területén gond nélkül áthaladhassanak csoportosan.
Mexikó nem tesz semmit, hogy segítsen megállítani az illegális bevándorlók hazánkba özönlését . Mindannyian (a közép-amerikai országok) csak beszélnek de nem tesznek valójában semmit. Így tesz Honduras, Guatemala és El Salvador is, akik bár évek óta elfogadják a pénzügyi támogatásunkat és mégsem  tesznek semmit.
– közölte az elégedetlenségének kifejezését leíró tweetjében az amerikai elnök Michigan államban tartózkodva.Az általa a választási kampánya alatt megígért déli határfallal összefüggésben Trump elnök határozottan azt közölte, hogy a déli határt védő új építmény  mindenképpen meg fog épülni attól függetlenül, hogy azt falnak vagy kerítésnek hívják egyesek.
A fal építése már megkezdődött és az ígérteknek megfelelően időben be is fog fejeződni"
– hangoztatta Donald Trump. Az amerikai határvédelmi hatóságok beszámolói szerint egyébként az illegális migráció okozta vészhelyzet az USA déli határán hétről hétre egyre súlyosabb. A mexikói határ mentén februárban már 66 450 fő volt az illegális határátkelés miatt elfogottak száma, ami 149%-os növekedést jelent tavalyhoz képest.Az előrejelzések szerint ugyanakkor márciusra már 100 ezer főre emelkedett az illegális határátlépés közben elfogottak száma.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató