2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Fegyverkezésre szólítja a muszlim férfiakat egy prágai imám

Egy prágai imám arra buzdítja muszlim követőit, különösen a férfiakat, hogy kezdjenek el fegyverkezni az új-zélandi mészárlás miatt.

A Leonyid Kusnarenko nevű, ukrajnai születésű muszlim vallási vezető, aki a Prágai Muszlim Közösséget is irányítja, Facebookon tett közzé egy felhívást, miszerint

a férfiaknak neki kellene kezdeniük fegyverkezni az új-zélandi Christchurch mecsetében végrehajtott mészárlás miatt,

amiben 50 hívőt ölt meg egy férfi.

A mostani tragikus események fényében szeretném közölni minden tagunkkal, különösen a férfiakkal, hogy akik szeretnének életük és tulajdonaik megvédése érdekében fegyverkezni, azok vegyék fel velem a kapcsolatot és én segíteni fogok. Szálem alejkum.

- fogamazott a prágai imám.

Tekintve, hogy a migrációs válság kezdete óta hány terrortámadást hajtottak végre iszlamista szélsőségesek a keresztény Európában, ez egy enyhén szólva is erős felhívás.Olyannyira vállalhatatlan a hitszónok „ötlete", hogy a saját szervezetén, a Prágai Muszlim Közösségen kívül a még csehországi muszlimok legnagyobb szervezete is elhatárolódott tőle. Az pedig még további aggályokat vet fel, hogy hogyan is képzelte Csehország fővárosában a segítségnyújtást?

Félreérthetetlenül utalt rá, hogy muszlim vezetőként gyakorlatilag korlátlan mennyiségben tud fegyvert szerezni Közép-Európában, elég csak segítséget kérni.  

Természetesen ekkor jött is a magyarázkodás Kusnarenkótól, miszerint a felvetése mindössze csak a megelőzésre koncentrál, hogy a bolondok ne tudjanak bemenni a mecsetekbe és rossz dolgokat csinálni.

Tehát még a kritikák után sem gondolta meg magát, továbbra is vállalja, hogy Európa szívében a muszlim férfiaknak fegyverkezniük kellene.

Talán a hasonló hozzáállás és más tapasztalatok miatt, nem mellesleg pár héttel a kölni szilveszteri botrány után mondta azt 2016-ban Milos Zeman cseh államfő, hogy a muszlimokat lehetetlen integrálni a nyugat-európai társadalmakba. Esetleg emlékszünk még, hogy akkor éjjel európai nők tömegeit zaklatták szexuálisan a csoportosan garázdálkodó közel-keleti és észak-afrikai muszlim bevándorlók tucatjai.

Az integráció lehetetlensége egyébként már eddig is teljesen egyértelmű és világos volt minden józan gondolkodású ember számára, ugyanis ma már tudományos eszközökkel bizonyított tény, hogy egyetlen nyugati országban sem sikerült integrálni a muszlim migránsokat.

Egy Ruud Koopmans nevű holland szociológiaprofesszor 20 évre nyúló integrációs kutatásai szerint hat európai ország török és marokkói bevándorlóinak 65 százaléka véli úgy, hogy a vallási törvényeik fontosabbak a befogadó országok világi törvényeinél. Ebből fakadóan ezek a muszlimok szándékosan elkülönítik magukat a más vallásúaktól, és tartózkodnak bárminemű közösködéstől.A Korán fundamentalista értelmezése, ami egyébként meghatározó a muszlimok között, nem engedi az integrálódást a nyugati társadalmakba. Érzékeltetésképpen: a professzor kutatása szerint minden második iszlám hívő a fundamentalista vonalat követi, miközben a keresztények között ez a szám mindössze 4 százalék.

Koopmans azt is mondja, hogy alapvetően azzal van a probléma, hogy a muszlim emberek és a számos muszlim ország külön-külön is sokféleképpen értelmezik a Koránt. 

Egészen konkrétan az az aggasztó, amikor azt mondják, hogy szó szerint kell értelmezni az írást, illetve a 7. században élt Mohamed próféta életmódjának kell iránymutatásként, mérceként szolgálnia a 21. században élők számára. Ebben a formában pedig elsősorban a világbéke útjában áll az iszlám vallás, másodsorban pedig akadályozza is az integrációt.

Magyarán a professzor azt akarja elmondani, hogy a 20 éves kutatása során egyértelműen arra jutott, hogy a Korán és az iszlám más vallási tanításainak félreértelmezése miatta muszlim országok és lakóinak jelentős része, mondjuk úgy, elakadtak a demokratikus fejlődésben. Ez pedig alapjaiban akadályoz meg bármiféle nyugati integrációt a keresztény kultúrkörbe.

Persze egy minimális kisebbségnek ez sikerülhet, de a túlnyomó többség továbbra sem hajlandó felsőbbrendűnek elismerni a befogadó országok jogszabályait a saját, sok esetben saría-alapú törvényei helyett. Emiatt pedig az álomvilágban élő bevándorláspárti-sorosisták hozhatják ide milliószámra a közel-keleti és afrikai muszlim migránsokat, több mint valószínű, hogy sohasem fognak integrálódni.Párhuzamos társadalmakat alakítanak ki, és egyfajta különálló, a törvényeken kívül helyezkedő entitásként élnek a befogadó országban.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató