2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Köszönik a zsidó szervezetek hisztériáját – eddig hétmillióan látták a Rammstein klipjét (videóval)

Már-már nácizmussal vádolták a népszerű Rammstein együttest új, Deutschland című videoklipjük miatt. A zsidó szervezetek és a liberális média hisztériája fordítva sült el: a videót eddig hétmillióan látták. Amúgy kétségtelenül látványos, filmszerű darab. És a zenészek köszönik az ingyen felhajtást, enélkül negyed annyian sem hallottak volna a klipről és a dalról.

Hatalmas felháborodást keltett a német Rammstein együttes, miután a tagok náci haláltáborbeli foglyokként tűntek fel a Deutschland (Németország) című, új dalukat promotáló videóban. Az új videó miatt tiltakozott már Charlotte Knobloch, holokauszttúlélő és a Németországi Zsidók Központi Tanácsának volt elnöke, és Felix Klein, antiszemitizmus elleni német kormánybiztos. A tiltakozást persze a teljes média megírta – a Rammstein köszönte szépen, eddig hétmillióan látták a klipjüket a videomegosztón. A provokatív számairól is ismert együttest többször érte már kritika, egyik korábbi klipjében hófehérke drogot és aranyat bányásztatott a törpékkel, akiket szexrabszolgának tartott.

Nácizmussal is vádolták már őket, 2010-ben még az Indexnek is nyilatkozott erről az együttes gitárosa, Richard Z. Kruspe:

„Megesett már, hogy a karlengető nácikat kivezettettem a koncertről. Ezt meg lehet tenni. De úgy gondolom, hogy ha valaki rajongó, és érdekli a zenekar, akkor csak megpróbálja megérteni a szövegeket. És rájön, hogy tévedett, mert a Rammsteinnak semmi köze semmilyen jobbos ideológiához. De hát akik ennyire hülyék, azokkal mit lehet csinálni? Hogy lehet a hülyeséget megszüntetni? Elmondtuk már sokszor, nem vagyunk nácik. Van egy dalunk – Links, 2, 3, 4 –, ami elég egyértelmű, benne van, hogy a szív baloldalon ver”.

Úgy tűnik, mindegy hol ver, ha egyszer a már említett Knobloch szerint „üzleti célokra használja, és bagatellizálja a holokausztot”. Előbbi nyilvánvalóan igaz, és ebben éppen Knoblochék segítették őket, tiltakozásuk nélkül nyilván negyed annyian sem nézték volna meg az amúgy kétségtelenül ütős, erős, látványos videót.

Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató