2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Magyargyűlölő román politikus: Orbán Viktor a pápalátogatáson bejelenti Erdély visszacsatolását

Ferenc pápa romániai látogatása, azon belül a június elsejei csíksomlyói szentmiséje nem más, mint diverziókeltés, a magyaroknak pedig ürügy, hogy az egész Kárpát-medencéből százezres tömegekben Székelyföldre látogassanak, ahol

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök egymillió ember előtt kikiáltja Erdély függetlenségét, majd Magyarországhoz való csatolását”

– írja a Justitiarul című portálon megjelent cikkében a magyargyűlölő Georghe Funar, Kolozsvár egykori polgármestere.

A Maszol beszámolója szerint a valamikori Román Nemzeti Egységpárt volt elnöke azt is tudni véli, hogy a pápalátogatást nem is a Vatikán szervezte meg, hanem a háttérből irányítja a „Magyarország és szövetségese, az RMDSZ”, a román állami hatóságok pedig teljesen kiengedték a kezükből a gyeplőt.

Szerinte a Szentatya nemcsak a hét görögkatolikus mártír püspököt avatja boldoggá Balázsfalván, hanem – egy titkos megállapodás szerint – Márton Áron néhai erdélyi püspököt is. Romániából Ferenc pápa „Budapestre utazik majd, ahol hősként fogják ünnepelni, s utána megy csak vissza a Vatikánba” – teszi hozzá.

Február elején egy bizonyos George Simion aktivista azt írta a tekintélyes Adevărul című napilap blogrovatában, hogy június elején a magyar kormányfő fogja fogadni a pápát Csíksomlyón, ami szerinte megengedhetetlen a román állami hatóságok részéről. Ezt Orbán sajtófőnöke azonnal sajtókacsának nevezte.

Később a francia idegenlégió egyik volt tagja, bizonyos Cătălin Berenghi a pápa elleni merénylettel fenyegetőzött a katolikus egyházfő csíksomlyói látogatása alkalmával. Szerinte Ferenc pápa „a magyar revizionizmus érvényesítésének szándékával” látogat Erdélybe, és ezt a román hatóságok eltűrik. Azt állította, hogy május végén „egymillió magyarországit” várnak Csíksomlyóra, a román zászlót betiltják az eseményen, és Orbán Viktor úgy fogadja majd a helyszínen a katolikus egyházfőt, „mintha otthon lenne”.

Forrás: Délhír
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató