2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ezek a gazember "magyar" képviselők szavazták meg a magyar Himnusz-ellenes törvényt, a szlovák parlamentben

A névsor:Grendel Gábor, Jakab Elemér, Vörös Péter, Balódi László, Sárközy Irén, Vavrek István, Bastrnák Tibor.Jól jegyezzétek meg a neveiket és akkor is jusson ez eszetekbe mikor a szavazataitokat kérik! Az a minimum, hogy átadják ok valódi magyaroknak a mandátumotokat! És szégyeljétek magatokat!

Bastrnák elnézést kért

Bastrnák Tibor, a Híd frakcióvezetője a Pátria Rádiónak adott interjúban bocsánatot kért a magyar himnusz éneklését büntető törvény miatt. Bastrnák Tibor szerint a törvény nem vonja maga után automatikusan a büntetést, csak annak a lehetőségét. A Híd frakcióvezetője szerint a koalíciós tanács ülésén „ez a fél mondat még nem volt benne a törvényben“, és a törvény magyarázatából is teljesen hiányzik bármilyen utalás a változásra. A parlamenti vita során ugyan előkerült a dolog, de Bastrnák szerint pont akkor, mikor egy hidas képviselő sem volt a teremben.
„Hiba történt“
– mondta. Bastrnák azt állítja, hogy mikor erre rájöttek, ő azonnal elment az SNS elnöke után, és közölte vele, hogy
„itt egy olyan szemétség, egy olyan inkorrekt magatartás történt, amit nem tudunk elfogadni.“
Bastrnák azt mondta, ha a törvényt azonnal nem változtatják meg, ő személyesen már nem akar együttműködni a koalícióval. Danko ígéretet is tett a törvény megváltoztatására, Bastrnák szerint a május kilencedikén kezdő ülésnek ez lesz az első pontja. Mint mondta, kész felajánlani a lemondását a frakcióvezetői posztról. A beszélgetést meghallgathatja ITT.  Forrás:ujszo.com
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató