2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

V4NA: Itt a kapcsolat az Európai Néppárt és Soros között

Az Európai Néppárt és a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítvány európai politikával foglalkozó intézete, az eligazodást segítő közös előadást szervezett a líbiai háborús gazdaságról. Erről árulkodik az Európai Parlament folyosóján talált dokumentum – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

„A líbiai háborús gazdaság leküzdéséért, ajánlott politikák az EU szerepvállalásához”

– ez áll a Cristian Dan Preda néppárti képviselő által jegyzett program fejlécén. Az esemény a Konrad-Adenauer-Stiftung és

 a Soros György által alapított Open Society európai politikával foglalkozó intézetének társszervezésében valósult meg.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint a találkozó formálisan megjelölt célja a líbiai gazdaság stabilizálása volt. Mivel az ENSZ növelte erőfeszítéseit a gazdasági reformok elősegítésében, a KAS egy tágabb és érthetőbb líbiai EU-s politikát kért, valamint az unió támogatását a közös cél eléréséhez.

A konferencián részt vett Stephanie T. Williams, aki az ENSZ-főtitkár személyes képviselője a líbiai politikai ügyekben. A megbeszélésen képviseltette magát az Európai Tanács és a Bizottság is. Szintén felszólalt Dr. Srdjan Cvijic, a Nyílt Társadalom alapítvány demokratizálódási folyamatokra szakosodott politikai elemzője.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató