2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Büntetés a “Félig magyar, félig usztasa” dal éneklése miatt

Mint ismeretes, a belgrádi Partizan szurkolói múlt héten Újvidéken, a Vojvodina elleni mecssen sokadszor énekelték a magyar- és horvátgyalázó “Félig magyar, félig usztasa” dalt.

https://youtu.be/kz6MGjFgz30

...a soviniszta kirohanás miatt a játékvezető félbeszakította a mérkőzést, amely 15 perc után mégis folytatódott.

Egyébként a Sírások (Grobari) nevű szurkolótábor egyik vezére korábban kijelentette, hogy a dal csakis egy konkrét Vojvodina-drukker ellen irányul, aki valamikor a Partizan fanatikus rajongója volt, de aztán “elárulta” szeretett klubját és a Vojvodinának kezdett el szurkolni. Állítólag számára készült a “szerzemény”, amelynek “ötletdús” szövege valahogy így hangzik:

“A Partizan mellett nevelkedtem, most a Vojvodinának drukkolok, p..a lett belőlem, a lelkem adtam el: félig magyar, félig usztasa…”.

Miután egyértelművé vált, hogy

a Partizan drukkereit képtelenség megzabolázni

különösen akkor, amikor a kedvenc csapatuk az újvidékiekkel játszik (de különben is), a Szerbiai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága úgy döntött, a Partizan zárt kapuk mögött játssza a következő meccsét.

Mi több, a büntetés meghatározatlan időre szól, ami azt jelenti: előfordulhat, hogy a belgrádi szurkolók a bajnokság végéig nem buzdíthatják a csapatukat.

Egyébként Újvidéken a Partizan fanatikusai egymás között is ölre mentek, két szekciójuk találkozott egymással:

https://youtu.be/jMiGUCMDxpM

Forrás: Délhír

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató