2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Trump bevándorláspárti politikusok városaiba küldené a migránsokat, hadd örüljenek nekik

Donald Trump az amerikai-mexikói határon letartóztatott illegális migránsokat többségükben demokrata párti politikusok által irányított menedékvárosokba küldené, hogy - mint fogalmazott - örömet szerezzen politikai ellenfeleinek.Donald Trump amerikai elnök szabadon bocsátaná és az USA úgynevezett menedékvárosaiba küldené az eddig fogva tartott illegális migránsokat, hogy örömet szerezzen migránssimogató politikai ellenfeleinek. Menedékvárosoknak nevezik az Egyesült Államokban azokat a kis- és nagyvárosokat – köztük például San Franciscót, Chicagót, vagy New Yorkot –, amelyek nem hajlandóak a szövetségi törvényeknek alávetni magukat és nem tartóztatják le a dokumentumokkal nem rendelkező migránsokat, illetve ez ügyben egyáltalán nem működnek együtt a szövetségi rendfenntartó erőkkel.
Tudván, hogy a demokraták tartózkodnak attól, hogy megváltoztassák nagyon is veszélyes bevándorlási törvényeinket, valóban nagyon komolyan fontolóra vettük az illegális migránsok menedékvárosokban történő elhelyezését”
– írta Twitter-bejegyzésében Trump.A bejegyzéssel az elnök egyébként a The Washington Post csütörtöki cikkére reagált, amelyben a lap meg nem nevezett kormányzati forrásra hivatkozva írt erről a lehetőségről, de hozzátette, hogy ez csupán javaslatként merült fel, és végül elvetették. Trump ugyanakkor azt állítja, hogy a javaslatot korántsem vetették el.
Úgy tűnik, a radikális baloldalnak még mindig az a stratégiája, hogy legyenek nyitva a határok”
– írta egy másik bejegyzésében, majd a betelepítési javaslatra utalva hozzátette:
Akkor most ennek nagyon boldoggá kellene tennie őket”.
Egy újabb Twitter-bejegyzésben pedig „végtelen számú” illegális migráns letelepítését ígérte a menedékvárosoknak.Sajtójelentések szerint az amerikai-mexikói határon jelenleg kaotikus a helyzet, és mivel a héten Honduras felől újabb migránskaraván vágott neki az útnak, az amerikai határőrizeti szervek a helyzet rosszabbodására számítanak. Jelenleg már 6000 katona állomásozik a déli határon, és Donald Trump pénteken azt ígérte, további erősítést küld oda. A washingtoni egészségügyi minisztérium a héten arra kérte fel a védelmi minisztériumot, hogy jelöljön meg katonai létesítményeket, ahol elhelyezhetnek mintegy ötezer olyan gyermeket, aki kísérő nélkül lépte át a határt.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató