2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Antiszemita, muszlim-ellenes és rasszista rigmusok az angol lelátókon

A Premier League mérkőzésein az elmúlt hetekben egyre több rasszista botrány van.A West Ham fanatikusai antiszemita rigmusokat skandáltak a Manchester United elleni idegenbeli rangadójuk előtt a egy manchesteri villamoson. A szurkolók a londoni riválisuk, a zsidó csapatként számon tartott Tottenhamet gyalázó nótákat énekeltek, ezeket a felvételeket a közösségi médiában is posztolták. https://youtu.be/8u2eggk8-5E A botrány után a West Ham vezetősége a közösségi médiában egy közleményben határolódtak el a szurkolóiktól:
"Undorodunk a közösségi médiában terjedő videótól. Azonnali lépéseket teszünk a szereplők azonosítása érdekében, akiknek az adatait a rendőrségnek is átadjuk, és egy életre kitiltjuk őket stadionunkból, és eltiltjuk őket az idegenbeli meccsektől is"
Hozzátették:
"Nem szeretnénk, ha ilyen embereket kötnének a West Ham Unitedhez. Nem látjuk őket szívesen, nincs helyük egy civilizált társadalomban"
A West Ham botránya csak egy újabb példa az angol futballban.Három nappal ezelőtt a Chelsea szurkolói hallattak magukról, miközben Mohamed Salahról, a Liverpool egyiptomi csatáráról énekeltek iszlámellenes szurkolói dalokat.
"Salah a bombázó"
Ugyanaznap az Arsenal is saját szurkolói elítélésére kényszerült, miután azok a Napoli elleni meccsükön a nápolyiak színesbőrű játékosát, Kalidou Koulibaly-t találták meg maguknak.Ott annyi történt, hogy amikor a Nápoly játékosa került helyzetbe, az egyik szurkoló Twitteren tett közzé egy videót, amelyen kiejtette a néger szót... Az incidensek miatt megszólalt Gianni Infantino, a Fifa elnöke is. Közleményében zéró toleranciára szólított, mint írta,
"ez elfogadhatatlan, a rasszizmusnak nincs helye sem a futballban, sem a társadalomban"
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató