2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Véres merényleteket tervez Európában az Iszlám Állam

A 2015-ös, 130 halálos áldozatot követelő párizsi mészárlást akarják lemásolni.

A Közel-Keleten visszaszorulóban van, Európában viszont csak ezt követően erősödhet meg igazán az Iszlám Állam. A dzsihadista terrorszervezet Szíriában már csak maroknyi területet tart fennhatósága alatt, azonban a harcosai továbbra is folytatják a „hitetlenek” elleni háborút – immáron Európában. A terroristák a migrációs hullámot kihasználva, magukat menekültnek kiadva szivárognak be az öreg kontinens államaiba, s jó katona módjára várják a feletteseik parancsait.

Azt, hogy mindez mennyire nem fantazmagória, mi sem bizonyítja jobban, mint annak a merevlemeznek a tartalma, amit az Iszlám Állam tagjai veszítettek el menekülés közben, amikor az egyik utolsó szíriai bázisukat voltak kénytelenek elhagyni.

Az adattárolón talált belsős dokumentumok átnézése után egyértelművé vált többek között az is, hogy az az iraki terrorista, akit márciusban fogtak el Bécsben, egy előre eltervezett akcióban vett részt.

A férfi, aki bevándorlóként élt az osztrák fővárosban, Németországban akart terrorcselekményt elkövetni a Nürnberg és München közötti vasútvonalon. A terve végül meghiúsult, de a nemrég megtalált merevlemezen volt egy tavaly decemberi keltezésű levél, amelyben éppen egy ilyen jellegű támadás jövőbeli végrehajtása volt részletezve.

Ezen kívül Svájcban is tervben volt, vagy még mindig tervben van egy merénylet: egy baseli olajvezeték került a dzsihadisták célpontjába.

A dokumentumok tanúsága szerint az Iszlám Állam a három és fél évvel ezelőtti, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletekhez hasonló akciókat akar végrehajtani Európában.

Mint ismert, 2015. november 13-án este három, testén robbanóövet viselő ISIS-terrorista hatolt be a Bataclan koncertterembe, ahol az Eagles Of Death Metal adott koncertet. A merénylők azonnal tüzet nyitottak, és 90 embert megöltek. A támadással egy időben a Stade de France nemzeti stadionnál és belvárosi kávéházak teraszain másik két terrorkommandó további 40 embert ölt meg.

Times szerint a merevlemez tartalmaz egy, az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak címzett levelet is, melyet hat terrorista írt alá. A szöveg alapján az Iszlám Állam szerteágazó hálózatot tart fent Európában, és a tagok a terrorcselekmények finanszírozására köztörvényes bűncselekményeket is terveznek, többek között bankrablást, hekkerkedést, valamint „hitetlen” milliomosok vagyonának megszerzését.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató