2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A DK kitiltotta a Pesti Srácok hírportál munkatársait

Kitiltjuk a PestiSrácok.hu munkatársait a Demokratikus Koalíció rendezvényeiről, míg nem kérnek bocsánatot Nagy Blankától – ezzel a címmel juttatott el közleményt az MTI-hez Gyurcsányék pártja. Mint írják: addig nem regisztrálhatnak és nem léphetnek be a párt rendezvényeire, amíg Nagy Blankától bocsánatot nem kérünk egy róla készített fotó miatt. Bár az emlékezetes évadnyitón a legválogatottabb sértésekkel és fenyegetésekkel illeték a felszólalók a kormánypárti politikusokat, miközben Gyurcsány háborúval fenyegetőzött, a PestiSrácok.hu kollégáinak nem állt szándékában Nagy Blanka középiskolás aktivista megsértése, ezt nyilvánvalóvá is tettük másnapi cikkünkben. Senki nem fényképezett tehát Nagy Blanka “szoknyája alá”, az ellenzék által felhasznált lány mindvégig egy olyan ruhadarabban volt, amelyben a helyszínen százak, a képernyők előtt pedig ezrek láthatták, amint ülő pozícióban kivillan az alsóneműje.A DK közleményét szó szerint idézzük. Íme:
Demokratikus Koalíció kongresszusán vasárnap a Pesti Srácok jelenlévő munkatársa készített egy megalázó és méltóságában sértő fotót az egyik felszólaló vendégünkről, Nagy Blankáról, amelyet elfogadhatatlan szöveg kíséretében tettek közzé.  A Pesti Srácok szerkesztőségét a mai nappal kitiltjuk a Demokratikus Koalíció valamennyi rendezvényéről. Mi, európai magyarok nem toleráljuk, ha valaki mások megalázásából akar hírt csinálni. Amíg a Pesti Srácok szerkesztősége nem kér bocsánatot Nagy Blankától, és nem garantálják, hogy ehhez hasonló incidensek a jövőben nem fordulnak elő, nem regisztrálhatnak és nem léphetnek be a DK egyetlen rendezvényére sem.
Válaszunkban tegnap azt írák:
(…) Nagy Blankáról fotók készültek e jeles alkalomkor. Ezek egyikén a mi Blankánk a nem túl szerencsésen kiválasztott miniruhájában úgy látható, hogy a gondos szemlélő észreveheti: a combok és a ruha találkozásánál látszik a bugyi egy kis darabja. Pilhál Tamás kollégánk a képet némi élcelődés kíséretében megosztotta a saját Facebook-oldalán, azóta háborog a ballib oldal és a vele organikus együttélésben létező sajtó. Pedig nincs itt semmi látnivaló: a kép nem indokolatlanul megalázó, nem egy szerencsétlen pillanatot örökít meg, ebben az állapotában a helyszínen százak, a képernyők előtt meg ezrek láthatták Nagy Blankát, ha akarták. De minek akarták volna? Mindenkinek joga van a nagykorúságán is túl hülye kamasznak maradni, vagy úgy kinézni, ahogy sikerül. A sajtónak meg az etikus határokon belül joga van kedvére fényképezni egy kampánynyitón és a fényképeket megosztani az olvasóval. A nyüves liberális sajtó csinált sztárt ebből a szerencsétlen lányból, aki erre nyilvánvalóan nem alkalmas. Fiatal hozzá, éretlen hozzá és nem szereti a kamera, a fényképezőgép, „bármennyire is szépen beszél”. 
Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató