Vadhajtások

Ferenc pápa: A Notre-Dame ismét az építők hitének jelképe lesz

Ferenc pápa április 16-án, nagykedden délben üzenetet küldött Michel Aupetit párizsi érseknek a Notre-Dame székesegyházat pusztító tűz kapcsán.

„A Notre-Dame székesegyház jelentős részét elpusztító tűz után veletek vagyok szomorúságotokban, és az egyházmegye híveihez, Párizs lakóihoz fordulok és mindenkihez Franciaországban.

Ezekben a nagyheti napokban, amikor Jézus szenvedésére, halálára és feltámadására emlékezünk, lelki közelségemről és imádságomról biztosítalak benneteket

– olvasható Ferenc pápa üzenetében.

– Ez a katasztrófa súlyosan károsította a történelmi épületet. De meggyőződésem, hogy a tűz nemcsak egy épületet sújtott, hanem egy nemzeti szimbólumot is, mely kedves a párizsiak és a franciák számára, bár világnézetük sokféle. A Notre-Dame a közös emlékezethez tartozó építészeti kincs, mely számos nagy esemény helyszíne, és tanúja a városban élő katolikusok hitének és imádságának.

Kifejezem nagyrabecsülésemet a tűz oltásában közreműködő tűzoltóknak munkájukért és bátorságukért, és kívánom, hogy a Notre-Dame székesegyház az újjáépítés és mindenki mozgósításának köszönhetően legyen ismét gyönyörű kincs a város szívében, az építők hitének jelképe, az egyházmegye anyatemploma, Párizs, Franciaország és az emberiség építészeti és szellemi öröksége.

Ezzel a reménnyel szívből adom apostoli áldásomat a francia püspökökre, az egyházmegye híveire, továbbá Isten áldását kérem Párizs és Franciaország lakóira” – zárta üzenetét Ferenc pápa.

Forrás: Magyarnemzet.hu