2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szijjártó Péter keményen visszaszólt a svéd kormányfőnek

A svéd miniszterelnök közismerten bevándorláspárti politikus, aki Magyarországra is rá akarja kényszeríteni az illegális bevándorlókat, és meg akarja büntetni a magyarokat, mert nemet mondtak a kötelező betelepítési kvótára - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek Magyarország migrációs politikáját elmarasztaló nyilatkozatára reagálva.

a Dagens Nyheter című svéd balliberális országos napilap internetes felületén Stefan Löfven svéd miniszterelnök a nyilatkozatában azt mondta: ha valaki nem kész arra, hogy felelősséget vállaljon, akkor annak ára kell, hogy legyen. Ezzel arra utalt, hogy aki nem fogad be bevándorlókat, azt meg kell büntetni.

A svéd miniszterelnök nyilatkozata nemcsak a nyugati politikusok bevándorláspártiságára, hanem a kelet- és közép-európai államokkal szembeni lenézésre is felhívja a figyelmet. Korábban a francia külügyminiszter tett efféle nyilatkozatot, valamint a németek részéről is lehetett ilyen hangokat hallani. A nyugati migránspárti politikusok egyértelműen semmibe veszik más nemzetek szuverenitását, hogy bevándorláspárti álláspontjukat érvényesíthessék.

Szijjártó Péter a nyilatkozattal kapcsolatban hangsúlyozta: Magyarország valódi felelősséget vállal az illegális bevándorlással kapcsolatban, hiszen a magyar kerítések védik Európa nyugati és északi részét is. Az uniós források pedig nem könyöradományok, hanem az uniós megállapodások alapján járnak Magyarországnak, amiért megnyitottuk a piacainkat a nyugat-európai vállalatok előtt, amelyek jelentős profitra tesznek szert Magyarországon.

A külügyminiszter hozzátette: a májusi választás tétje, hogy olyan politikusok kerüljenek az Európai Parlamentbe, akik biztonságot akarnak Európában és nem betelepítési kvótát, nem no-go zónákat, nem bandaháborúkat, nem növekvő bűnözést és nem terrorveszélyt.

A svéd miniszterelnök már döntött, de nekünk is jogunk van dönteni"

– fogalmazott a külügyminiszter.

Forrás: 888.hu

Kapcsolódó:

https://www.vadhajtasok.hu/2019/04/15/svedorszagban-meg-mindig-a-kaosz-uralkodik/
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató