Vadhajtások

Az olaszok nagy része erősebb szövetséget akar Magyarországgal

A felmérést a tekintélyes olasz közvélemény-kutató Piepoli Intézet végezte, az adatokat Livio Gigliuto, az intézet alelnöke mutatta be a római magyar nagykövetség által kedden, Rómában rendezett találkozón.

A Hogyan látják az olaszok Magyarországot? című felmérés adatai szerint az olaszok 39 százaléka a határozottságot tartja a magyar nép fő jellegzetességének. A megkérdezettek további 24 százaléka a magyart baráti népnek tartja.  Az olaszok 17 százaléka Magyarországot befolyásos uniós tagállamnak tekinti.

    Az olaszok 52 százaléka bizalmat érez Magyarország iránt.

A megkérdezettek 45 százaléka nagyon, 13 százalék eléggé támogatja az Olaszország és Magyarország közti politikai együttműködés erősödését.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország mely területeken számít kiemelkedőnek,  25 százalék a kultúrát, 13 százalék a kereskedelmet, 12 százalék a politikát, 5 százalék a turizmust említette.

A kerekasztal- beszélgetés során bemutatták az olasz közönségnek a Századvég Alapítvány Poject 28 nevű vizsgálatának részadatait, az EU tagállamaiban, Ukrajnában és a nyugat-balkáni államokban végzett felmérések alapján. A végleges adatokat májusban közlik – mondta el a Faragó Csaba, a Századvég Alapítvány külügyi vezetője.

A beszélgetésben többek közt részt vett Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya is, aki az MTI-nek úgy értékelte, a magyarokat erős hazaszeretet jellemzi.

Az olasz és magyar nép között szerinte meglévő számtalan közös pont közül Marco Rossi a sport iránti szeretet emelte ki.

Forrás: Magyarforum.hu