2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dán integráció: autókat gyújtottak fel, a bevándorlás-ellenes pártvezért kézigránáttal fenyegetik

Beszámoltunk arról, hogy vasárnap a dán fővárosban zavargások törtek ki, mert a bevándorlás-ellenes párt tagjai (Stram Kurs – Kemény Vonal) felvonulást tartottak. A helyi bevándorlók zokon vették a hazafiak megmozdulását és szinte felgyújtották az egész várost és összecsaptak a rendőrökkel. 

Az alábbi videók eddig majdnem kizárólag a dán médiában jelentek meg. Pedig érdemes látni, milyen intifáda volt Koppenhágában 2019. április 14 -én.

Muzulmán lázadás tört ki egy iszlamizáció-ellenes demonstráció során. Zavargások, összecsapások a rendőrséggel a Korán elégetése miatt - írja a dzsihadfigyelo.com.

Mintegy 70 helyen történt gyújtogatás. (És ez a minimum, mivel ezt a számot a New York Times írja) Az előzményekről ITT lehet olvasni.

Másnap is vonulni akartak a dán hazafiak, de a rendőrség betiltotta az eseményt, mert nem tudták garantálni a közbiztonságot.

Egy 19 éves bevándorlót vettek őrizetbe a hatóságok, akinél kézigránátot találtak. Társaival üzentek is Rasmus Paludannak, a bevándorlás-ellenes párt vezérének - írja a dr.dk.

HALÁL PALUDANRA!

A fiatal bevándorlót gyorsított eljárásban elítélték, május 14.-ig kell előzetes letartóztatásban maradnia.

Szerdán meg is érkezett a bosszú: 35 tűzesethez riasztották a tűzoltókat, 10 autót gyújtottak fel

A dán televízió beszámolója szerinthétfő óta elég sok dolguk volt a fővárosi tűzoltóknak. A Twitteren számoltak be az eseményekről. Különösen hétfő este volt rengeteg bejelentés. Egészen pontosan 66 riasztás érkezett, 35 esetben kellett helyszínre menniük, ahol konténereket vagy kukákat gyújtottak meg, vagy autókat kellett oltani. Összesen 10 autó égett ki.

A rendőrség szerint mindezek kapcsolatban állnak a Paludan-féle tiltakozással.

A feldühödött bevándorlók több ízben is akadályozták a tűzoltók dolgát, 8 embert állítottak elő, mert tűzijátékokkal támadtak a szervekre.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató