Vadhajtások

Kötelező a magas sarkú, de tilos a kereszt medál a norvég légitársaságnál

Csak orvosi igazolással mentesülhetnek a magas sarkú cipők viselésétől a legnagyobb norvég légitársaság, a Norwegian Airlines utaskísérői. Egy sor más öltözködési előírást is tartalmaz a cég 22 oldalas szabályzata, amelyet sokan bírálnak.

Bírálatok kereszttűzébe került a legnagyobb norvég légitársaság, miután nyilvánosságra került a cég dress code-ja. Az előírás szerint a női alkalmazottaknak legalább két centiméter magas sarkú cipőt kell viselniük. Felmentést csak akkor kaphatnak, ha hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolással rendelkeznek, és ezt mindig maguknál kell tartaniuk.

A smink és alapozó használata is kötelező lesz. A női légiutas-kísérők két gyűrűt hordhatnak, de csak arany és ezüst engedélyezett. A vallási motívumokat ábrázoló nyakláncok és ékszerek is tiltólistára kerültek. A férfi utaskísérők csak sérülések elfedésére használhatnak sminket.

A norvég Munkáspárt szóvivője, Anette Trettebergstuen szerint a cég üzletpolitikája az 1950-es éveket idézi, és ez nagyon kínos. Az egységes öltözködési követelmények egy dolog, de a magas sarkú és a smink kötelező előírásával túl messzire mentek – mondta.

A cég közleménye szerint a Norwegian öltözködési szabályzatának kidolgozásakor a munkatársakat is bevonták, és az iránymutatás fogadtatása kedvező volt.

Forrás: MTI