2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Semjén Zsolt: Tragikus szimbólum a Notre-Dame tragédiája

Érkeznek a felajánlások a Notre-Dame újjáépítésre – a magyar állam és több vidéki város is segít. Exkluzív interjút adott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Hír TV Magyarország élőben húsvéti adásának, amelyben a Macron francia elnök által hirdetett nemzetközi pénzgyűjtő akcióról is kérdezte Földi-Kovács Andrea.

Ez a szörnyű tragédia nem csak a francia nemzetet érinti, hanem az egyetemes emberiséget, hiszen mindannyiunk keresztény és kulturális örökségének felbecsülhetetlen értéke a Notre-Dame – mondta el Semjén Zsolt a székesegyházat ért tűzvészről.

A miniszterelnök-helyettes a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt is megjegyezte, ebben a francia szekularista egyházellenes politika vastagon benne van.

„Franciaországban államosították a templomokat, ehhez képest Franciaország, ami elvileg egy jóléti, nyugati ország, egy töredékét sem volt hajlandó adni a Notre-Dame tatarozásához” – mutatott rá.

Semjén Zsolt leszögezte, amennyiben nemzetközi mozgalom indul a Notre-Dame támogatására, Magyarország, mint keresztény ország ezt meg fogja fontolni. Hozzátette: eleve nem lett volna szabad hagyni, hogy ilyen lerombolt állapotba jusson.

https://youtu.be/q-mSZ3VG97s

A miniszterelnök-helyettes szigorúan magánvéleményét is megfogalmazta a Hír TV műsorában. Kihangsúlyozta, hogy véleményét nem, mint pártelnök mondja el:

„Én ebben egy tragikus szimbólumot látok. Az a Franciaország, amelyik megtagadta – mint az egyház legidősebb leánya, úgy hívták régen Franciaországot – saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk. Adja Isten, hogy ez a tragédia egy olyan jel legyen, ami felrázza a francia nemzetet és nem csak a templomnak az újraépítése tekintetében, hanem a saját nemzeti önbecsülésük, a saját történelmük, a saját franciaságuk, a saját kereszténységük tekintetében.”

Forrás: Magyarnemzet.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató