2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A rendőrség szerint rövidzárlat okozta a tüzet a Notre-Dame-ban

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet,- számol be a 888.hu.
A rendőri vezető, aki nevének elhallgatását kérte, az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a nyomozókat biztonsági okokból még mindig nem engedték be a székesegyházba – írja az MTI.Mint ismert, hétfőn kora este csaptak fel a lángok a gótikus székesegyházban. Leégett a Notre-Dame tetőszerkezete és leomlott a kúp alakú huszártornya, azonban este 11 körülre sikerült megmenteni az épület többi részét. A kár így is hatalmas, rengetegen küldtek már adományokat a Notre-Dame helyreállítására.
A Notre-Dame rektora, Patrick Chavet püspök azt javasolta, hogy építsenek egy kisebb, ideiglenes templomot a székesegyház előtti téren, hogy a hívők ott imádkozhassanak, amíg a 12. századi épületet restaurálják. A párizsi Városháza jóváhagyását adta csütörtökön az elképzeléshez, feltéve, hogy a műszaki feltételek ezt lehetővé teszik. A tér alatt az ókorból származó romokat őrző altemplom húzódik, valamint földalatti parkoló is működik alatta. Emmanuel Macron elnök kedden megígérte, hogy a székesegyházat öt éven belül felépítik. Párizs lesz a házigazdája a 2024. évi nyári olimpiai játékoknak.
 Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató