Két kanna benzinnel és gyufával ment egy “zavart idegállapotú” a New York-i Szent Patrik-katedrálisba

Két nappal azután, hogy leégett a párizsi Notre-Dame tetőszerkezete, egy férfi két kanna benzinnel, valamint nagy mennyiségű öngyújtó folyadékkal és gyufával próbált bejutni a New York-i Szent Patrik-székesegyházba, miközben az épület tele volt. A 37 éves férfit a bejáratnál megállították, majd kitessékelték a biztonságiak, kifele menet kilöttyent egy kis benzin a földre – írja a New York Times.

Az incidens helyi idő szerint este nyolc óra előtt pár perccel történt, amikor a 2200 férőhelyes templom közel tele volt.

A lap szerint a zavart idegállapotban lévő férfi kitérő és inkonzisztens válaszokat adott a kihallgatásakor. Azzal a sztorival állt elő, hogy a kocsijából kifogyott a benzin, ő pedig csak le akarta vágni az oda vezető utat a katedrálison keresztül. A rendőrök az autóhoz kísérték, amelyben volt még üzemanyag. Ekkor őrizetbe vették.

 

A 2200 férőhelyes Szent Partik-katedrálist több mint húsz éven keresztül építették, a kapuit 1879-ben nyitotta meg. A neogótikus stílusban épült katolikus templom New York egyik legnépszerűbb látványossága, a város egyik fő útvonalának számító Ötödik sugárút mentén található.

(NYT – Index)

Check Also

Bevadulnak a lengyelek: Jogi lépésekhez folyamodhatnak, ha a Pfizer nem pótolja a kiesett vakcinaszállítmányait

Lengyelország jogi lépéseket vesz fontolóra, amennyiben a Covid-19 kór elleni egyik vakcina gyártója, a Pfizer …