2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Ungár: Magyarországon nincs homoszexuális propaganda

https://youtu.be/bOjn2q4JYjc

Ungár Péter és Dúró Dóra családvédelemről, szexuális nevelésről és a melegpropagandáról vitatkoztak a Hír Tv műsorában.

Ungár Péter (LMP) és Dúró Dóra (Mi Hazánk) országgyűlési képviselők a Hír Tv Plusz-mínusz című műsorának vendégei voltak. A vitában családvédelem, a szexuális nevelés és a melegpropaganda kerültek terítékre

Mindkét országgyűlési képviselő megszavazta a családvédelmi akciótervet a parlamentben. A két képviselő egyetértett abban, hogy a családi nevelés középpontjában a gyermekeknek kell állnia.  Ungár azonban fontosnak tartja, hogy a gyermek attól függetlenül legyen támogatva, hogy őt szülei házasságban, élettársi kapcsolatban vagy egyedülállóként nevelik.  Dúró Dóra helyesnek tartja a házasság ösztönzését. Elveti azonban, hogy büntetve legyenek azok a gyermekek, akiknek a szülei nem házasodnak össze.

A műsor témáját adó "homoszexuális propaganda" kapcsán azonban heves vita alakult ki a két fél között.

Dúró a droghasználatot népszerűsítő előadások kitiltásának analógiájára tiltaná be az iskolai „álcázott és nem álcázott homoszexuális propagandát”.

Ungár szerint Dúróék itthon elképzelhetetlen nyugati példákat hoznak be, hogy azokkal riogassanak. „Magyarországon nincs olyan ember, aki azt mondja, hogy aki kutyának identifikálja magát, az kutya. Ez egy nyugat-európai diskurzus, ne hozzuk be Magyarországra.” Ungár szerint a Mi Haznánk Mozgalom által kifogásolt „Melegség és megismerés” program nem szexuális felvilágosításról szól, hanem arról, hogy „ha valakinek olyan a hangszíne mint nekem, vagy lányosan tartaj a kezét egy gimnáziumban, ne vágják arcon”. Az LMP képviselője szerint nincsen homoszexuális propaganda, ő az általános szexuális nevelésre helyezné a hangsúlyt.

Dúró visszautasította, hogy ők hoznák be ezeket a példákat. „Nekem eszembe sem jutna ilyenekkel foglalkozni, ha nem lenne rá szükség.” A képviselő szerint az említett program mellett vannak színházi előadások, amelyekben nem jelzik előre hogy „homoszexuális cselekmény” történik, ezekre mégis kötelezően elviszik a gyermekeket.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató