2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A börtönviselt szocialista politikus a DK színeiben indulni szeretne a választáson

Czeglédy Csaba szimbolikusnak tartja, hogy felkerült a Demokratikus Koalíció EP-listájára. A börtönt is megjárt szocialista politikus azt tervezi, hogy Szombathelyen elindul az önkormányzati választásokon is. A Demokratikus Koalíció múlt heti rendezvényén a felszólalók és a tömeg is éltette az előzetesből nemrég szabadult MSZP-s Czeglédy Csabát. A börtönviselt szocialista politikus – szabadulása után – szinte azonnal felkerült a DK EP listájára. Gyurcsányék indoklása szerint azért, mert a sikkasztási ügybe keveredett MSZP-s politikus egy hős. Szerintük egy olyan hazafi, aki a börtönt is vállalja ellenzékiségéért és kormányellenes munkájáért.

 

Még 2018 decemberben szüntette meg Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék. Gyurcsány Ferenc ügyvédje a gyanú szerint a Human Operator nevű diákmunkaerő-közvetítő cégével 6,3 milliárd forintos kárt okozott az államnak. Több száz diákot károsítottak meg, akiknek a kártalanítását a kormány vállalta magára.

Czeglédy Csaba szimbolikusnak nevezte egy csütörtöki lakossági fórumon, hogy felkerült a Demokratikus Koalíció EP-listájára. Mint mondta, reális esélye nincs annak, hogy bekerüljön az Európai Parlamentbe, viszont kíváncsiak rá az emberek és szerinte mozgósítani tudja a választókat a voksolásra. Az MSZP-s politikus kiemelte: Gyurcsány Ferenc pártja kérte fel, hogy szerepeljen az EP-listájukon. Czeglédy Csaba Híradónknak arról is beszélt, hogy MSZP-n belül nem okozott feszültséget, hogy a DK listájára került, de vannak, akik féltik attól, hogy kihasználják.

Czeglédy Csaba hozzátette, hogy ha személye nem árt a baloldali összefogásnak akkor Szombathelyen, szeretne elindulni az önkormányzati választásokon is.

Forrás: HirTV.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató