2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Teréz körúti robbantó szökni akart: drónnal rendelt volna lőszert és fegyvert

P. László, a Teréz körúti robbantó levelet írt a húgának, amelyben arra kérte testvérét, hogy egy drónnal csempésszen be neki fegyvert és lőszert, hogy el tudjon szökni. P-t jelenleg a váci fegyházban őrzik, ahonnan esélye sincs megszökni, terve az volt, hogy amikor legközelebb átszállítják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), onnan kísérli meg a szökést.
A Bors azt írja, hogy az elkövető zárkájában a minap egy kézzel írott levelet találtak, amiben fegyvert és lőszereket kért a szökéséhez.Irományát egy papír zsebkendőbe csomagolta, azt pedig a következő beszélőjén akarta átadni családtagjának. P. Lászlót a váci börtönben minden percét kamerák figyelik, cellájában egyedül van. Csak a börtönőrök éberségének köszönhető, hogy lefülelték a robbantó újabb tervét. A Váci Fegyház és Börtön büntetőfeljelentést tett az ügyben.
A robbantó nem a váci fegyházból akart megszökni, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből. A fiatalembert időről időre az IMEI-be is átszállítják: ott már korábban feltérképezte a menekülő-útvonalat"
– írja a lap, majd azzal folytatják, hogy húgától azt kérte a levélben, hogy egy drónnal juttassa el az elmemegfigyelőbe az általa kért muníciót.
Makula György ezredes, a BVOP Kommunikációs Főosztálya vezetője a Borsnak elmondta, hogy az elmúlt időszakban egyetlen büntetés-végrehajtási intézetben sem volt szökési kísérlet. A P. Lászlóval kapcsolatos információkat nem tagadta a kommunikációs vezető. A 27 éves férfit idén márciusban másodfokon életfogytiglani fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla, feltételesen leghamarabb harminc év múlva szabadulhat. A robbantó többször belső hangokra panaszkodott, az eljárást színjátéknak nevezte. A Teréz körúti robbantó a letartóztatása alatt kétszer is volt az elmemegfigyelôben, de a szakértői vélemény szerint beszámítható. A jogerős ítélete után egy héttel idegösszeomlást kapott, ezért újra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították, ahonnan nemrég került vissza a börtönbe.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató