Vadhajtások

EXKLUZÍV – Brutális felvételek: keresztények holttesteit pakolják hegyekbe Srí Lankán

Felkavaró felvételek jelentek meg a közösségi oldalakon arról, ahogyan a dezorientált hívők segítenek ellátni a sérülteket, miután bomba robbant egy emberekkel teli srí lankai katolikus templomban a húsvéti mise alatt – írja az RT.

A főként katolikusok lakta negombói Szent Szebasztián katolikus templomban készült fényképeken vérben úszó emberek sietnek egymás megsegítésére a robbanás után. A törmelék között földön fekvő emberek fekszenek. Az ablakok betörtek, a falakon repesznyomok láthatók. A tetőszerkezetben is súlyos károk keletkeztek.

 

Vasárnap reggel két másik templomot is támadás ért és három luxushotel is terroristák célpontjává vált. Az áldozatok száma 200-hoz közelít, a rendőrség szerint a további sérültek száma is több száz. Az elhunytak közül legalább 50 személy a Szent Szebasztián templomban vesztette életét.

Az Al Jazeera értesülései szerint a robbanások szinte majdnem teljesen egyszerre történtek a különböző helyszíneken, egy rendőrségi forrás szerint pedig legalább két robbantást egy robbanómellényt viselő öngyilkos merénylő hajtott végre – írja a Sputnik.

Az alábbi képeken az egyik hotelben készültek, a holttesteket véres fehér lepedőkkel igyekeztek eltakarni.

Boglárka – Vadhajtások.hu