2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Vaxjö püspöke azt szeretné, ha muszlim ima szólna az egész városban

Szent-Szigfrid forog a sírjában, ilyen árulásra nincsenek szavak. Tiltakoznak a kereszténydemokraták.

A város neve feltételezések szerint „väg” (út) és „sjö” (tó) szavak egyesülésével keletkezett. Växjö 1342-ben kapta meg a városi rangot, de már korábban is fontos kereskedelmi központ volt. A 12. században kezdődött a katedrális építése, és ettől fogva a város Växjö egyházmegye központja lett. Vaxjö város címerén Szent Szigfrid, a svédek védőszentje található hagyományos püspöki ruhájában, bal a kezében a katedrális miniatűrjét tartva. Szigfrid állítólag itt élt és itt is halt meg, és a katedrálisban temették el.

Azonban ma már más idők járnak Svédországban, nem kell már sokat várni, hogy az észak-európai mintaállam iszlám állam legyen.

Egészen bizarr ötlettel állt elő Växjö püspöke, a muszlim imákat akarja sugározni a város mecsetének hangszóróiban, hogy a város egészében hallhassák.

A kereszténydemokraták politikusnője, Ebba Busch Thor tiltakozik a püspök javaslata ellen - írja az Aftonbladet.se.

 Ebba Busch Thor közölte, hogy minden községben nemmel fognak szavazni a javaslatra, amit februárban terjesztettek elő. A KD vezetője nemzeti irányvonalat kíván folytatni a kérdésben, és sürgeti a pártok képviselőit az önkormányzatokban, hogy mondjanak nemet a mecsetek imádságainak kihangosítására.

Az imahívás célja egy vallás spirituális erejének hirdetése egy lakónegyedben

- A templom harangja természetes hagyományokkal rendelkezik Svédországban, és része a kulturális örökségünknek, ami pl. az ünnepeinket is jelenti. Az ima hívásának célja egy vallás szellemi erejének hirdetése egy lakónegyedben. Két nagyon különböző dologról beszélünk. Indokolt, hogy az iszlám svéd környezetben alkalmazkodjon az ország szokásaihoz

- mondta el a pártvezető az Ekotnak.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató