2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Szúrt sebek ellátására ad tippeket egy német női magazin

Az ilyen női újságok anno inkább a fogyásról, a pasizásról vagy más jellegű vérzésekről szóltak...

A német Illu der Frau című női magazin áprilisi számában igen döbbenetes cikk jelent meg az "Egészség" rovatban "Hogyan kezeljek szúrt sebeket?" címmel.

A cikkben arról olvashatnak a német nők, hogy országszerte egyre nagyobb problémát jelentenek a késelések, majd ezután a cikk praktikus tanácsokat ad az olvasónak arról, hogyan lásson el egy szúrt sebet.

A legfontosabb dolog, hogy az elsősegélynyújtás előtt bizonyosodj meg róla, hogy az elkövetők eltűntek. A te biztonságod a legfontosabb!"

– olvasható a magazin áprilisi számában.

Noha Németországban egyre nagyobb problémát jelent a késelések növekvő száma, hivatalos, megbízható statisztikák még mai napig nincsenek arról, hány ilyen bűncselekmény történik az országban.

Bár korábban az úgynevezett Belügyminiszteri Konferencia (IMK) már határozott arról, hogy a késes támadásokat külön kategóriaként kezeljék a bűnüldözési kimutatásokban, a hatóságok szerint erre még jó sokat kell várni, szerintük ebből a kezdeményezésből valószínűleg csak 2022-re lesz valami.

Pedig az idő sürget, elég csak arra a februári esetre gondolni, amikor öt különböző városban, Frankfurtban, Kölnben, Nürnbergben, Lingenben és Mülheim an der Ruhrban is késelés történt.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató