2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bajnok lehet ma a Ferencváros

Az NB I. 30. fordulójában jó eséllyel bajnokot avatunk majd.

Most még az eddig megszokott rendben, délután ötkor öt, este pedig egy meccs lesz az NB I-ben. Természetesen az esti meccs a Honvéd–Fradi „kis derbi” lesz, ám előtte nézzük, mi vár még ránk az NB I. 30. fordulójában!

Fontos kiesési rangadó lesz a Kisvárda–Haladás, bár a Hali múlt heti veresége miatt már ez is csak egy utolsó utáni szalmaszál a szombathelyieknek. A Kisvárda egy pontra áll a kieséstől, így természetesen csak a győzelem lenne a szabolcsiaknak megfelelő eredmény, fontos meccs lesz ez!

A jelenleg kieső, tizenegyedik helyen tanyázó Diósgyőr a Mezőkövesdhez látogat. A kövesdiek a sorozatos vereségeik miatt még kieshetnek, tehát ez is vérbeli kiesési rangadó lesz, ráadásul két borsodi csapat csatájáról van szó, így ez sem ígérkezik unalmas meccsnek.

A MOL Vidi a Puskás Akadémiát fogadja, ez az előzőektől eltérően más miatt lesz érdekes mérkőzés. A Vidi csupán matematikailag lehet bajnok, de ha nem nyer, akkor már úgy sem – viszont ahhoz is csoda kellene, hogy az ezüstérem ne a fehérváriaké legyen, így kérdés, mennyire lesz motivált a csapat az utolsó négy fordulóban. Ezt a bennmaradásért küzdő felcsútiak is kihasználhatják, nagy lépést téve a jövő évi NB I-es tagság felé.

Az elmúlt hetek eredményei odáig vezettek, hogy a Paks–MTK-meccs is kiesési rangadóvá avanzsált. A Paksnak 32, az MTK-nak 34 pontja van, a már kieső Diósgyőrnek 31. Aki a két csapat közül szombaton kikap, nagy bajba kerülhet, a döntetlen pedig senkinek sem lenne jó, főleg a Paksnak nem.

Szintén ötkor kezdődik a bronzcsata, az Újpest–Debrecen. A két csapat jelenleg egyformán áll a harmadik és a negyedik helyen, a Loki több győzelemmel harmadik. Tavaly az utolsó fordulóban az Újpest a Debrecen legyőzésével lett bronzérmes, egy mostani sikerrel karnyújtásnyira kerülne az újabb érem. A nemzetközi kupaporondon akár mindkét csapat indulhat, ehhez az kell, hogy a kupát a Vidi nyerje, ne pedig a Honvéd.

19:30-kor jön a Honvéd-Fradi, amin akár már bajnokként is pályára léphet az FTC, amennyiben nem nyer a Vidi délután. A délutáni eredménytől függetlenül hivatalosan is bajnok a Fradi, ha nyer. Ilyen körülmények között nem lesz nagy élvezet a Honvéd számára a meccs, a kispestieknek annyi előnye viszont van, hogy számukra semmilyen tétje nincs a találkozónak: a forduló után is biztosan az ötödik helyen állnak majd.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt a Ferencváros 11 pont előnnyel vezeti a bajnokságot a MOL Vidi előtt, akiket kilenc pont hátránnyal a Debrecen és az Újpest követ. A kiesés ellen óriási a küzdelem, a 11., már kieső Diósgyőr, és a hatodik helyen álló Mezőkövesd között négy pont a különbség. A Haladás lemaradása további hat pont, a szombathelyiek bennmaradása csoda lenne, de a másik kieső kiléte valószínűleg a 33. forduló utolsó perceiben dől majd el.

A másodosztállyal kapcsolatban annyit érdemes megjegyezni, hogy – bár erre jóval kisebb az esély, mint az NB I-ben, de – lehet bajnokavatás az NB II-ben is: ha a ZTE nyer, a Gyirmót, a Vasas és a Kaposvár pedig nem, akkor a ZTE az utolsó négy forduló eredményétől függetlenül bajnok. A Zalaegerszeg ráadásul biztosan feljutó, ha győz, és a Kaposvár és a Vasas pedig nem. A Zete feljutása tehát szinte már eldőlt, de a második helyért nagy küzdelem várható a Gyirmót (60 pont), a Kaposvár (59) és a Vasas (58) között.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató