2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Matteo Salvini: Én aggódom, elsősorban mint apa, másodsorban mint olasz állampolgár

Matteo Salvini az EP-ben tavaly februárban elmondott beszédének teljes magyar nyelvű leiratát közöljük alább.

Bár több mint egy éve hangzott el, az által megfogalmazott kritika és az éles meglátások ma is aktuálisak, pláne így az EP választási kampányának utolsó hónapjában.

Jó napot elnök úr!

Az a benyomásom, hogy a mosolygás, gratulációk és tapsok közepette talán van itt olyan ember, aki emlékszik arra a bizonyos zenekarra, ami a Titanic elsüllyédése előtt játszott.

Én aggódom, elsősorban mint apa, másodsorban mint olasz állampolgár. Hallom, amint egyesek azt mondják még több bevándorlót kell befogadnunk. Horvátország be akar lépni az Euro zónába és a schengeni övezetbe. Legyenek óvatosak!

Az elmúlt néhány évben 600 ezer kamu menekült érkezett Olaszországba. Ők nem háború elől menekülnek, ellenkezőleg, háborút hoznak a mi országainkba. Egy év alatt a külföldiek által elkövetett bűncselekmények száma 250 ezer volt: a rablások 55%-át, a prostitúcióra kényszerítés 51%-át, zsarolások 45%-át, nemi erőszak 40%-át – ez 1500 esetet jelent egy év alatt – ők követik el.

És mit tesz az EU? Semmit, sőt, bevezeti az „éghajlatváltozás elől menekülő migráns” fogalmát. Mintha nem lenne már így is épp elég bajunk.

Hallottam a képmutatást, ahogyan a „demokrácia” és „emberi jogok” kifejezésekkel visszaélnek; ugyanakkor a török diktátort, Erdogant – annak az országnak a diktátora, amelynek EU tagságát egyesek támogatják – a legnagyobb tisztelettel fogadták Rómában. Pontosan tudom, hogy Törökország nem ismeri el a népirtást, amiben 1,5 millió örményt mészároltak le, a történelem első holokausztját. Ezért szégyellem magam már a puszta ötlet miatt is, hogy egy ilyen diktátort nagy tisztelettel fogadhatnak egy olyan országban, mint az enyém; és amiatt is szégyenkezem, hogy bárki komolyan gondolja, hogy egy ilyen ország az EU tagja lehet. Ha csak nincsenek első- és másodosztályú halottak, és a másodosztályban vannak az örmények és talán azok az olaszok is, akik a kommunisták által elkövetett foibe-i mészárlásban haltak meg Tito partizánjainak keze által – azok, akikről mindenki megfeledkezett már.

A bevándorlás kérdésében rosszul állunk, a munkavállalás területén még rosszabbul. 30 millió munkanélküli van az EU-ban, ebből 3 millió Olaszországban, 5 millióan élnek szegénységben a hazámban, és 3 millió embert zsákmányolnak ki illegális munkavégzéssel. A Juncker-bizottság által vezetett EU pedig a nagyokat segíti, míg a kicsiket ellehetetleníti. Persze, mi mást is várhatnánk egy olyan embertől, aki közel 20 évig volt része az adóparadicsomnak számító Luxemburg kormányzatának? Valakitől, aki a multikat segíti az adóelkerülésben, miközben kinyírja a kisiparosokat, a kereskedőket, a független szolgáltatókat és a kisvállalkozókat. Aztán jön a banki direktíva, amely a német bankokat hozza helyzetbe és a Bolkenstein direktíva, amely a multikat segíti.

Mi a kicsik mellett állunk, elnök úr. Meg akarjuk védeni a mezőgazdaságunkat, a rizsünket, az olajunkat, a tejünket, a búzánkat, a halunkat, az életmódunkat.

Hallottam Webert, aki nagyon szép beszédet mondott: sok haza van, sok féle ember, sokféle hovatartozási érzés. Nem a populizmussal, a nacionalizmussal, a xenofóbiával vagy a rasszizmussal van a probléma.

Jelenleg az első számú probléma az iszlamista terrorizmus és a munkanélküliség, az emberek ezekre reagálnak.

Valakik félnek a választásoktól, valakik félnek az olasz emberek szavazataitól. Ez azt jelenti, hogy önöknek problémájuk van. Ha félnek a szabad állampolgárok szavazataitól, az azt jelenti, hogy az EU maga a süllyedő Titanic. Mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy vagy az EU változzon meg, vagy az emberek változtassák meg. Ez kezdődik Olaszországban március 4-től (2018). Egyeseknek a bankárok, a multik és a migránsok állnak első helyen, nekem viszont a Liga és az olaszok a legfontosabbak.

Köszönöm és legjobbakat kívánom, szükségünk lesz rá.

https://www.youtube.com/watch?v=UNlKgbZciK4&t=67s

Boglárka - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató