Salvini Budapesten: Nem szeretnék a gyerekeimnek iszlám kalifátust hagyni örökül

Egy másfajta, saját határait és kultúráját védő Európa építése érdekében utazott csütörtökön Magyarországra Matteo Salvini. Az olasz belügyminiszter egyetértett Orbán Viktorral az erős nemzetállamok fontosságában, a keresztény értékeken alapuló európai kultúra elsőbbségében. Az olasz belügyminiszter arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság szárnyal, ez pedig példaértékű Európában. Orbán Viktor hangsúlyozta, nem lehet senkin úgy segíteni, hogy közben leromboljuk a saját világunkat, a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt idehozni,- tudjuk meg a PestiSrácok.hu beszámolójából.

Európa két legnépszerűbb politikusa találkozott csütörtökön Budapesten. Matteo Salvini először megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel a Karmelita kolostorban, majd közös sajtótájékoztatót tartottak. A magyar miniszterelnök kifejtette, a két ország közötti együttműködés jelenleg csúcsponton van. Hozzátette, három dologban egyetért Salvinivel, méghozzá abban, hogy:

  • A keresztény értékeken alapuló kultúrának elsőbbséget kell adni
  • Az európai határokat meg kell védeni
  • Mindketten szeretik a hazájukat és úgy vélik, erős, sikeres nemzetállamok nélkül nincsen Európa

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy megmutatta az olasz belügyminiszternek a röszkei határt és a határkerítést, és kiemelte, tiszteljük Salvinit, amiért a tengeren próbálja megvalósítani azt, amit mi a szárazföldön.  Orbán Viktor szerint Európa polgárai akkor járnak jól, ha nem Macron elnök úrra, hanem Magyarországra és Olaszországra hallgatnak a határvédelem ügyében. 

Mi magyarok unjuk, hogy “mikronnyi” pártok oktassanak olyan pártokat, amelyek jelentős támogatással rendelkeznek a saját országukban

– mondta el újságírói kérdésre reagálva Orbán Viktor utalva ezzel Emmanuel Macron francia elnök rekord alacsony támogatottságára.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Orbán arról is beszélt, hogy Salvinivel egyetértésben azt tervezik, hogy létrehoznak egy Schengen-i országok belügyminisztereiből álló testületet, a Bizottságtól pedig elvennék a migrációval kapcsolatos jogköröket és odaadnák azokat ennek a tanácsnak.

Matteo Salvini a röszkei határkerítésre reagálva elmondta, örül, hogy meglátogathatta azt a helyszínt, amelyet az olasz sajtó bizonyos szereplői szégyennek neveztek. Az olasz belügyminiszter háláját fejezte ki Magyarországnak azért  gyorsaságért, amellyel létrehozta az európai határvédelmet. 

Salvini ismét hangsúlyozta, amit korábban a Pintér Sándor belügyminiszterrel folytatott megbeszélése után is elmondott: teljes az egyetértés Magyarország és Olaszország között az illegális migráció megállításának szándékában és módjában. Nyomatékosította, hogy nem a meglévő migránsok szétosztása, hanem a bevándorlási hullám megállítása a cél. Az itt lévők hazaszállításával kapcsolatban szintén ismételten hangsúlyozta, hogy azt a kibocsátó országokkal együttműködve kell megoldani.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Május 27-én egy új történelem nyílik meg Európa és az európai nép számára.

– hangsúlyozta Salvini. Hozzátette, szeretné, ha a bevándorlást ellenző új szövetség irányítaná Európát.

Orbán Viktor ezt támogatva elmondta, jelenleg “négy baj van” Európában:

  • Európa nem védi meg magát
  • Nem tiszteli a tagállamokat
  • Gyengül az európai gazdaság
  • A vezetés nem hallgat az emberke és ezért problémákat okoz a demokráciában.

Mi magyarok a legfontosabb értéknek a szabadságot tartjuk, mi határozzuk meg, hogy milyen együttműködésekben veszünk részt. Mindenkit meghallgatunk, de dönteni mi döntünk.

– mondta Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök többször elmondta, hogy látványosan, bevallottan és nyíltan keresni fogjuk az együttműködést Matteo Salvinivel és kormányával. 

Nekünk az olasz kormánnyal való együttműködés megtiszteltetés

– emelte ki a magyar miniszterelnök.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Salvini arról is beszélt, hogy példaértékűnek tartja a magyar gazdaságot, amely szerinte is szárnyal. Elmondta, arra biztat mindenkit, hogy jöjjenek el Magyarországra és tanulmányozzák.

Az olasz belügyminiszter azt monda el még, hogy a nyitott kikötők politikája halottakat eredményezett és tömegsírrá változtatta a Földközi-tengert. Viszont úgy véli az integráció lehetséges, ha a migráció ellenőrzött keretek között történik és a valódi menekülteknek biztosítanak jogokat. 

Nem segíthetünk senkin úgy, hogy közben leromboljuk a saját világunkat. A segítséget oda kell vinni, ahol a baj van.

– tette hozzá Orbán Viktor.

Matteo Salvini a téma kapcsán világossá tette, hogy nem szeretne a gyerekeinek egy iszlám kalifátust hagyni örökül.

 

Forrás: Pestisrácok.hu

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Check Also

Karókkal esett egymásnak a kiccsalád, ketten életveszélyesen megsérültek

Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén …