2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

“Csak két dühös fehér ember aggódik a szánalmas tornyukban” - a nagy européerek sikítanak

Sem a francia, sem pedig a német lapok nem vitték túlzásba, hogy Matteo Salvini és Orbán Viktor találkozójáról részletesen beszámoljanak, annak ellenére sem, hogy az olasz belügyminiszter közölte: új Európát akar építeni Orbán Viktorral karöltve. A hazai és az olasz lapok azonban élénk figyelemmel kísérték a találkozót, sőt, a közösségi médiában is leginkább ebben a témában közzétett tartalmakkal lehetett találkozni.

Az olasz miniszterelnök-helyettes egyébként szinte folyamatosan posztolta a Twitteren és a Facebookon is azt, hogy éppen hol van, kivel találkozik, na és persze miről tárgyalt Magyarországon.

A két bevándorlás-ellenes vezető politikus találkozójáról érdekes módon a francia lapok szinte egyáltalán nem számoltak be, a Le Monde is csak kora este, bár a közszolgálati rádió honlapján találtunk egy beszélgetést, melyben azt fejtegették, hogy Orbán Viktor és Matteo Salvini politikájában csak a migrációhoz való viszonyulás a közös pont.

A német lapok közül viszont akadt, melyben megemlítették, hogy találkozott az olasz miniszter és a magyar miniszterelnök, bár a Frankfurter Allgemeine Zeitung inkább sajátos elemzéssel rukkolt elő, mintsem beszámolóval, ellenben a Die Zeit online kiadásának politikai rovatában nem találtunk erről szóló híradást. Ezután a Bild.de oldalára kattintottunk, de ott sem lehetett olvasni a találkozóról – azt viszont megtudhatjuk, hogy a Mohamed volt a legnépszerűbb név tavaly Németországban.

A közösségi felhasználók azonban nem rejtették véka alá a véleményüket: leginkább olyan kommenteket találtunk, melyek arról tanúskodnak, hogy a Salvini – Orbán találkozótól előremozdulást várnak az illegális migráció megállításában. Az olasz, cseh, magyar, lengyel kommentelők a Twitteren többségében azt írják, hogy végre új politikai erő mutatkozik meg, és drukkolnak azért, hogy az új egység valóban hatékonyan tudjon működni.

RASSZISTA KOMMENT A ZÖLDEK HÁLÓZATÉPÍTŐJÉTŐL

Talán nem meglepő, hogy a negatív hangvételű megjegyzések a bevándorlást támogató országok lakosai közül kerültek ki. Az egyik ilyen hozzászólás egy holland zöldpárti férfitól származik, akinek sikerült rasszista színezetet is adnia a Twitteren az Orbán Viktor oldaláról lementett fotóhoz. Ebben azt írja, hogy …nézz rájuk. Két fehér dühös ember. A szánalmas tornyuk. Mint a Tini Titánok, harcra fel játékban.

Dirk van den Bosch egyébként hálózatépítőként dolgozik az EP-ben a zöldpártnak, és olyan független-objektív magyar újságírókat, mint Bayer Lilit (Politico) és politikusokat, mint Judith Sargentini követ a Twitteren közzétett adatlapja szerint.

Mint arról korábban részletesen beszámoltunk: az olasz bel­ügy­mi­nisz­ter magyar kollégájával, Pin­tér Sán­dorral helikopteren uta­zott Rösz­kére, ahol meg­te­kintette a ha­té­kony ma­gyar ha­tár­vé­del­met.

Élőben tekintem meg a magyar kormányzat által bevezetett határvédelmi rendszert, mellyel megállítható az illegális bevándorlás. Olaszországba és Európába csak engedéllyel lehet belépni! – hangsúlyozta az olasz vezető. Miközben pedig Magyarország felé tartott, Salvini ugyancsak nyilvánosan kijelentette: Magyarországra érkezem egy új Európát építeni.

Európa két vezető politikusának az a célja, hogy egy teljesen más, a jelenlegi vezetés szemléletétől eltérő szellemi alapokon álló Európát alakítsanak ki. Orbán Viktor és Matteo Salvini hivatalos találkozója csütörtökön délután volt, Budapesten. Matteo Salvini a Twitteren közzétett fotókhoz azt is hozzáfűzte:

nagyon örül annak, hogy személyesen láthatta, mennyire hatékony a magyar-szerb határvédelmi rendszer, és a kormány milyen határozottan nemet mond az illegális bevándorlásra.

Az olasz belügyminiszter számára vélhetően valóban nagy jelentőséggel bír a mai magyarországi látogatás: délután élőben közvetítette közösségi oldalán Pintér Sándorral közös sajtótájékoztatójukat is.

A bevándorlás ellenes német párt, az AfD üdvözli a Salvini-Orbán találkozót:

 

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató