2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A Fradi nyerte a Derby-t

A már bajnok Ferencváros hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának rangadóján szombaton.

A fennállása 120. évfordulóját ünneplő Ferencváros múlt héten biztosította története harmincadik bajnoki címét, mivel az előző kiírásban bajnok MOL Vidi FC nem tudta legyőzni a Puskás Akadémiát. A zöld-fehérek így nyomás nélkül léphettek pályára a szinte teljesen megtelt Groupama Arénában a bronzéremért küzdő ősi rivális Újpest ellen.

https://youtu.be/zeOF3ZDd-S4

A két csapat történetének 226. bajnoki összecsapását az Újpest kezdte jobban, az első negyedórában Traoré, Pauljevic és Nagy Dániel is tesztelte Dibusz Dénest. Néhány perccel később mégis a Ferencváros szerzett vezetést, egy labdaszerzést követően Davide Lanzafame sarokkal készítette le a labdát, amelyet Varga Roland lőtt a kapuba. A folytatásban inkább a házigazda játszott mezőnyfölényben, ennek ellenére az első félidő hajrájában egyenlített az Újpest: Burekovic szöglete után Nagy Dániel csúsztatott a kapuba.

A második játékrészben Pajovic hibáját kihasználva szinte azonnal visszavette a vezetést a zöld-fehér együttes, igaz, a visszajátszásokból kiderült, Lanzafame lesről talált a kapuba. A gólt követően kényszerpihenő következett, mivel a lelátón használt pirotechnikai eszközök miatt óriási füstfelhő alakult ki, és beterítette a pálya egészét. A folytatásban egymás után dolgozta ki – és hibázta el – a ziccereket a Ferencváros, míg az Újpest csak elvétve tudott veszélyt teremteni a hazaiak kapuja előtt. A 11 perces ráadásban az Újpest előtt adódott egyenlítési lehetőség, de újabb gól már nem született, a zöld-fehérek a 226. derbin megszerezték a 103. győzelmüket.

https://youtu.be/LB-Pyp5MpO0

A Ferencváros egymást követő tizedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen az Újpest ellen, ráadásul pályaválasztóként immár 36 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban – legutóbb 2017. április 15-én a Vasastól szenvedett vereséget a Groupama Arénában.

Garázdaság miatt negyven szurkolót állítottak elő az FTC-Újpest focimeccs előtt

Negyven szurkolót állított elő a rendőrség szombat délután, az FTC-Újpest labdarúgó-mérkőzés előtt, ellenük garázdaság miatt indítottak eljárást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Mint írták, a IX. kerületi Mester utca és a Haller utca kereszteződésében a meccsre tartó szurkolók közül többen összeverekedtek. A Készenléti Rendőrség egységei a verekedéssel összefüggésben negyven szurkoló ellen intézkedtek, őket a kerületi járőrök segítségével elfogták és előállították. Az ügyben a BRFK IX. kerületi rendőrkapitánysága indított eljárást csoportos garázdaság bűntett miatt.

Forrás: Magyarnemzet.hu, Police.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató