Vadhajtások

Hódítani jönnek, az iszlám nevében

Számuk évről évre nő.

A Marokkói iszlám vallási miniszter nyilatkozata szerint idén 422 vallási vezetőt, prédikátort küldenek Európába, hogy ügyeljenek a Ramadan (muszlim böjti hónap) betartására és betartatására, konferenciákon való fölszólalásra, a szertatások, imák levezetésére.

Ezek a muszlim vallási vezetők akiket az Ulema legfelsőbb tanácsa jelölt ki e feladatra úgy lettek szétosztva az országok szerint amennyi marokkói származású muszlim az adott országban él.

A Marokkó ma c. napilap szerint, Franciaország 164 prédikátort és hittérítőt, Olaszország 62, Spanyolország 56, Belgium 49, Németország 26, Kanada 25, Hollandia 24, Dánia 9, Svédország 6 iszlám papot fogad.

Ez az elosztás és megegyezés a fenti országok Marokkóban lévő követségein és egyéb diplomácia csatornákon keresztül lett megkötve. Minden egyes prédikátor, hittérítő meghívó levéllel érkezik az adott országba, mint minden évben.

A megegyezés szerint ugyan az iszlám papok politikai témákról nem prédikálhatnak és respektálniuk kell az adott ország kultúráját, ellenkezőleg szankciók is kilátásba vannak helyezve, már a hivatalos közlemény szerint.

Emlékeztetőként, 2018-ban majdnem 300 imám, iszlám pap jött ugyanezzel a feladattal, akkor Algériából, Törökországból és úgyszintén Marokkóból.

A francia Tvlibertes nyomán