2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A magyar trikolórt választotta a zentai Szabó Szebasztián, ki is akadtak a rácok

Úgy néz ki, minden akadály elhárult, így a Győr versenyzője, Szabó Szebasztián a jövőben magyar színekben versenyezhet. A debreceni országos bajnoksáson 100 méter pillangón 51.34 másodperces idővel aranyérmet szerző Szabó a Szerb Úszószövetségnél kérte, járuljanak hozzá, hogy Magyarország színeiben indulhasson a nemzetközi úszóversenyeken.

A Szerb Úszószövetség elnöke, Boris Drobac a Sportski žurnal sportnapilapnak megerősítette az információt, s közölte, megkapta Szabó e-mailjét, amelyben a versenyző azt kéri, hogy úszó-állampolgárságot változtathasson. A szerb médiumok botrányosnak minősítették Szabó döntését (lásd például a Kurirt).

„Szabó Szebasztián azzal indokolta a döntését, hogy Magyarországon él és ott edz, és már bekerült a magyar munkarendszerbe, s hogy a magyar állam versenyzőjeként kíván indulni a versenyeken. A döntését a nemrég Debrecenben megrendezett országos bajnokságon elért szenzációs eredményei is meggyorsították. Az e-mailben arra is kitért, hogy semmilyen szemrehányása nincs a Szerb Úszószövetséggel szemben, s ugyanez a helyzet a szakmai tanácsadói testülettel is – mondta Borisz Drobac. – Tény, hogy Magyarországon sokkal jobbak a feltételek. Amit a magyarok biztosítani tudnak, arra mi nem vagyunk képesek.”

Az elnök hozzátette, egyelőre hivatalos információt még nem adtak ki az ügyről, de reálisan nézve, ez a történet itt Szerbia számára véget ért, vagyis Szabó a jövőben magyar színekben fog versenyezni.

Forrás: Délhír
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató