2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ismét bevándorlók támadták meg a határkerítést Spanyolországban

Közel száz afrikai migráns próbált meg átjutni a Spanyolországot Marokkótól elválasztó melillai kerítésen.

Az MAP marokkói hírügynökség beszámolója szerint csaknem száz afrikai illegális bevándorló ostromolta az észak-afrikai országban az egyik spanyol exklávé, Melilla határkerítését vasárnap. A támadók a Szaharától délre fekvő országokból vándoroltak Marokkóba, hogy onnan továbbjussanak Európába. Az összecsapásban a marokkói biztonsági erők hét embere és két migráns olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett őket vinni.

Az ostromlók közül negyven migránst őrizetbe vettek a hatóságok. Marokkóban két spanyol exklávé van: Ceuta és Melilla. Az előbbiben 8,7, Melillában 12 kilométer hosszan védik kerítések a marokkói-spanyol határt. A 6 méter magas dupla kerítéssor, az őrtornyok, a sok kamera, mozgás- és zajérzékelő ellenére minden évben sokan próbálnak meg átkelni a védelmi vonalon, jó néhányan át is jutnak azon, ám a kerítések pengéi miatt gyakran súlyosan megsérülnek.

Tavaly a két exklávéban összesen 6800 illegális bevándorlót regisztráltak, 16 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

https://youtu.be/ap5WdPYKCaU

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató