2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Salvini beszólt az antifasisztáknak: menjetek dolgozni!

Olaszországban is javában zajlik az EP-választási kampány, Matteo Salvini ezért mindennap az országot járja. Az egyik állomásán szélsőbaloldali tüntetők várták őt, az olasz belügyminiszter azonban tökéletesen helyretette őket.

A bevándorlásellenes belügyminisztert a Torino megyei Settimo Torinese településen várták szélsőbaloldali tüntetők, akik folyamatosan azt kiabálták Salvinira, hogy „fasiszta”.

Körbe-körbe járkáltok Piemontban [olasz régió – a szerk.], hogy fasisztákat keressetek, de ti vagytok egyedül fasiszták

– vágott vissza Matteo Salvini. A Liga politikusa kitért a bevándorláspártiak által leginkább hangoztatott érvre, amelyet sajnos idehaza is gyakran hallhatunk.

Dühös leszek, amikor televízióban a baloldal azt mondja, hogy »olaszok is migráltak a nagyvilágban«. Ki kéne mosni azoknak az embereknek a száját, akik a napi 35 eurót elverő migránsokat azokhoz hasonlítják, akik Belgiumba mentek bányákba dolgozni, vagy a jobb megélhetés reményében utaztak ki az Egyesült Államokba, Svájcba vagy Németországba.

Salvini szerint akik ellene tüntetnek, jobban tennék, ha inkább dolgozni mennének.

Nem ez az első eset, hogy a bevándorlásellenes olasz politikussal összebalhéznak a szélsőbaloldaliak. 2018 augusztusában az Antifa odáig is elment, hogy pokolgépet robbantottak a Liga egyik irodája előtt. Eredetileg két bomba volt, a másodikat szerencsére sikerült a rendőröknek hatástalanítaniuk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató