2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Amíg az EU Magyarországot támadja, addig a magyarok már Olaszországban találtak szövetségesre

A Sputnik cikke rátér Bilyana Martinovski svéd akadémikus és Daniele Pozatti olasz újságíró beszélgetésére, hogy hogyan is közeledett egymáshoz Olaszország és Magyarország.
Svédországban lenácizták az országot, mert az 1930-as évekbeli Harmadik birodalomhoz hasonlították a kormány családpolitikáját, Szijjártó Péter külügyminiszter válasza az volt, hogy a svédek
"inkább költik a bevándorlókra a pénzt, mint a svéd családokra".
Daniele Pozatti olasz újságíró azt írja le korrektül, hogy a Stefan Löfven Szociáldemokrata miniszterelnök, aki a hazánk ellen sürgetett szankciókat, amiért elutasítja Magyarország a migránsok átvételét. Addig a Sputnik cikke rávilágít arra a tényre, hogy a migránsok befogadása nem igazán tett jót a svéd koronának és a gazdaságnak, mert a költségvetést is megterhelte, plusz az adóterhek is megnőttek.
A közbiztonság romlása már odáig fajult, hogy napi szinten előfordulnak erőszakos bűncselekmények. Ja, igen és a balos-kormány svéd koronában kifejezve milliókat vett ki az oktatásból és az egészségügyből.Orbán és Salvini: Új potenciális szövetség?
Május 2.-án Orbán találkozott az olasz belügyminiszterrel Budapesten. Erre azért tér ki, hogy miért is találkoztak, mert Olaszországot is kritizálja az EU amióta komoly intézkedéseket hajtott végre a migráció megállításáért. Egyes médiumok véleménye az, hogy Orbán elhagyja az Európai Néppártot és Salvini bevándorlás ellenes blokkjához csatlakozik az EP-választások előtt.
Az olasz újságíró szerint ehhez számos szövetséges csatlakozhat, mint Jean-Marie Le Pen vezette Francia Nemzeti Front, az német AfD. Plusz azt is hozzátette, hogy Salvini Liga pártja a legnagyobb egyedüli pártjává válhat a választások után. Szijjártó azt is megmondta az Euronews-nak ha az Európai Néppárt a Macron En Marche Pártjához fordul, akkor inkább kilép a pártból a Fidesz.
A Sputnik közli, hogy Orbán Viktor már május 13.-án Trumpnál tett látogatást, ahol ismét egy szövetséges támogatását gyűjtötte be. Ugyanis Trump is kiáll a keresztény értékek és közösségek mellett.
A többit már a magyar hírportálokból tudjuk...
Vad Károly - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató