Vadhajtások

Másodszor is betiltotta a rendőrség Toroczkaiék vonulását Törökszentmiklóson

Másodszor is bejelentették a vonulásos tüntetést Törökszentmiklóson, és másodszor is betiltotta a rendőrség.

A rendőrségi határozatban olvasható, hogy az egyeztetésen megjelent Árgyelán János bejelentő kifejtette,

„a gyűlés célja a város jelenlegi közbiztonsági helyzete, és a gyűléssel szeretnék rákényszeríteni az önkormányzatot és az illetékes hatóságokat arra, hogy vessenek véget a terrornak Törökszentmiklóson, és védjék meg a tisztességesen dolgozó magyar embereket, mert elég volt abból, hogy néhány cigány család terrorizálja az egész várost.”

Ezen kívül:

„a beszédek helyszínén statikus demonstrációt kívánnak tartani a Mi Hazánk Mozgalom politikai céljainak megismerése, az Európai Parlament tagjainak választásával kapcsolatos kampány, valamint a bűnözés, bűnmegelőzés és a büntetések szigorítása témakörben”

– fejtette ki Árgyelán.

 

A rendőrség az alábbiakra hivatkozva tiltotta be a Mi Hazánk második kérelmét:

Az Ügyfél 2019. május 12-én 10.59 órakor ügyfélkapun tett bejelentést a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

A bejelentő gyűlésének célja: „Tiltakozás a cigányterror és a véleménynyilvánítás korlátozásaellen”

A bejelentés alapján a gyűlésen részt vevők várható létszáma 400 fő. A tervezett gyűlés zavartalan lebonyolítását biztosító rendezők száma 30 fő. A szervező vonulással egybekötött rendezvényt kíván megtartani.
A Hatóság a tényállás tisztázása körében egyeztető tárgyalást tartott 2019. május 13-án 11:08 órakor. Az egyeztető tárgyaláson az Ügyfél figyelmét felhívta a Hatóság képviselője, hogy a gyülekezési hatóság a gyűlés megtartását megtiltja, ha az a közbiztonságot vagy a közrendet közvetlenül, szükségtelen és aránytalan mértékben veszélyezteti, illetve mások jogainak és szabadságának szükségtelen mértékű és aránytalan sérelmével jár. Az Ügyfél a tájékoztatás után a vonulás útvonalán és, időpontján nem kívánt változtatni, tekintettel arra, hogy a gyűlés lényegét és mondanivalóját, az érintettek számára közvetített üzenetét éppen a vonulással kívánják elérni.

 

Vadhajtások.hu