2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Nem határolódott el Orbán Viktor halálát kívánó professzornőjétől a Soros-egyetem

Nem volt hajlandó elhatárolódni a Soros-egyetem Kovács M. Mária Facebook-bejegyzésétől, amelyben az intézményben tanító történészprofesszor Orbán Viktor halálát kívánta.

Kovács M. Mária a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán tett közzé egy posztot közösségi oldalán, melyben egyértelműen Orbán Viktorra utalva azt írta:  „Ha Kaczynski oly ügyesen le tudott zuhanni”

Erre a történészprofesszor ismerősei közül Göczey Zsuzsa, a Klubrádió zenei szerkesztője egy viccesnek szánt kommentet fűzött: „Orbán Viktorból csak egy van, ellentétben Kaczyńskival, akinek politikai örökébe az ikertestvére, Jaroslaw lépett”

Kovács M. Mária Facebook-bejegyzése, alatt Göczey Zsuzsa hozzászólásával

A történtek után az Origo mind Kovács M. Máriát, mind Göczey Zsuzsát megkereste, de egyikük sem reagált. Ezt követően Kovács M. Mária munkahelyéhez, a Soros-egyetemhez fordultak. Megkérdezték őket, egyetértenek-e a történész bejegyzésével és azt is, lesz-e valamilyen következménye az alkalmazottjuk megnyilvánulásának, választ azonban nem kaptak az intézménytől sem.

A Göczey Zsuzsát alkalmazó Klubrádiónál először Arató András elnököt kérdezték, mi a véleménye dolgozójuk kommentjéről, de előbb azt mondta, külföldön tartózkodik, így nincs képben a történtekkel. Miután felolvasták neki Göczey hozzászólását, elhatárolódás helyett a Klubrádió vezérigazgatójához, Storck Richárdhoz irányította a hozzá forduló újságírót. Storck előbb elmondta, nincs Facebook-oldala így nem követi az ott zajló eseményeket, majd azután, hogy neki is felolvasták, mit írt munkatársuk a közösségi oldalon, kijelentette: nincs véleménye a dologról, és nem határolódik el tőle, mivel az nem a Klubrádióban hangzott el.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató