2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Bejelentették: Megint új neve van a Vidinek

Szűk egy évvel a névváltoztatás után a székesfehérvári gárda MOL Fehérvár FC néven folytatja szereplését a 2019-2020-as szezontól és a klub címere is ennek megfelelően változik július elsejétől.

Mint ismeretes, 2018. július 1-től MOL Vidi FC néven folytatta tovább a Videoton FC – az addigi főtámogató névadó szponzora lett a tavalyi magyar bajnokcsapatnak. A szurkolók körében vegyes fogadtatásra talált a névváltás, a legnagyobb ultracsoport, az RBD azóta is tartó bojkottal reagált például.

Most újabb névváltoztatást eszközöltek a klubnál, amelynek okairól közleményben számolt be a molvidi.hu. Ez olvasható az alábbiakban.

“Klubunk az 1941-es alapítás óta hosszú és sikeres utat járt be: a régiós bajnokságokból stabil NB I-es csapattá nőtte ki magát, jöttek a dobogós helyezések, majd a felejthetetlen 1984-1985-ös UEFA-menetelés. Természetesen ugyanilyen örömmel idézzük fel a 2006-os kupagyőztes, vagy a 2011-es, 2015-ös és 2018-as bajnokcsapatokat, és a 2012-es és 2018-as Európa Liga-csoportkörös szerepléseket is!A csapat mellett jóban-rosszban, nagy győzelmek, de fájdalmas kudarcok idején is ott álltak a fehérvári emberek, valamint Székesfehérvár is. Városunk nem véletlenül a „Bajnokok városa”, hiszen együttesünk sikerei mellett számos más csapat- és egyéni sportágban is magas színvonalon szerepelnek a versenyzők.A tavalyi év végén klubunkat azzal a felvetéssel kereste meg Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, hogy több fehérvári egyesülethez hasonlóan a klub és labdarúgóink is viseljék büszkén a címerben városunk nevét.
VEZETŐSÉGÜNK EGYETÉRTETT ABBAN, HOGY EZZEL A LÉPÉSSEL MÉG SZOROSABBRA FŰZHETJÜK A VÁROS ÉS A KLUB KAPCSOLATÁT, ÍGY A 2019-2020-AS SZEZONTÓL A KLUB CSAPATAIT MOL FEHÉRVÁR FC NÉVEN SZEREPELTETJÜK, ÉS CÍMERÜNK IS ENNEK MEGFELELŐEN VÁLTOZIK 2019. JÚLIUS 1-TŐL. A KLUB CÍMERÉBEN CSAK A NÉV VÁLTOZIK MEG, A SZÍN- ÉS FORMAVILÁG, ILLETVE A HAGYOMÁNYOS CÍMERELEMEK VÁLTOZATLANUL MARADNAK. A VIDI NÉV SEM TŰNIK EL, A KLUB KOMMUNIKÁCIÓS FELÜLETEIN, A STADIONBAN ÉS A VIDISHOP TERMÉKEIN TOVÁBBRA IS MEGJELENIK MAJD.
Hamarosan minden olyan felületen, ahol a klub neve és címere megjelenik, már a megváltozott állapottal találkozhatnak szurkolóink, ugyanakkor természetesen kell idő ahhoz is, hogy ez a változás teljes körűen végig fusson. A változások átvezetése a következő szezonig, és annak elkezdését követően is, folyamatosan történik majd meg.Hajrá, Vidi!” – írja a klubhonlap, amely az új címer képét is közzétette már.  

Forrás: Csakfoci.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató