2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Még két évig akar rombolni Európa hóhéra

Angela Merkel megígérte, hogy két év múlva teljesen visszavonul.

A német kancellár csütörtökön Mark Rutte holland miniszterelnökkel tárgyalt Berlinben. Az ezt követő sajtótájékoztatón Angela Merkel megerősítette, hogy kormányfői megbízatásának lejárta után nem vállal újabb tisztséget, visszavonul a politikától. Kérdésekre válaszolva leszögezte, hogy sem uniós, sem országos szinten nem vállal semmilyen vezetői tisztséget.

„Továbbra is érvényes az a döntésem, hogy a 2021-ig tartó törvényhozási ciklus után visszavonulok, és nem állok rendelkezésre semmilyen politikai tisztségre, függetlenül attól, hogy hol, így Európában sem”

– nyilatkozta a kancellár.

A CDU korábbi elnökével a Süddeutsche Zeitung is csinált egy interjút, melyben Merkel elmondta, hogy ő is aggódik Európáért, és ez az aggodalom tovább erősíti benne a felelősségérzetet, amely arra készteti, hogy másokkal együttműködve Európa sorsával törődjön. Az interjú után több német hírportál jelentette, hogy találgatások kezdődtek Angela Merkel politikai pályafutásának esetleges folytatásáról, egy brüsszeli tisztség elvállalásának lehetőségéről.

„Az EU országai a klímaváltozástól a migráción át a gazdasági versenyképességig csupa globális problémával szembesülnek. Ezeket egyikünk sem tudja egyedül megoldani, mindenkinek szüksége van a többiekre”

– mondta Merkel.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató