2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Magyar Nemzet: több külföldi széfje is lehet Gyurcsány bizalmasának

A lap információja szerint több „mackója” is lehet Czeglédy Csabának.

Nem a 2017-ben, egy bécsújhelyi bankfiókban fellelt széf az egyetlen, amelyik Gyurcsány Ferenc bizalmasa, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listáján szereplő és ezért mentelmi jogot élvező Czeglédy Csaba nevén van, tudták meg a magyar hatóságok. Czeglédy Csaba politikus az uniós kampány alatt védettséget élvez, szabadon mozoghat, így akár a külföldi trezorjaihoz is hozzáférhet, bizonyítékokat semmisíthet meg – írta szombati számában a Magyar Nemzet.

A szocialista politikus egyik trezorját – benne tízmillió forint értékű befektetési arannyal – még 2017-ben találták meg egy bécsújhelyi bankfiókban. A 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással és más bűncselekmények gyanújával büntetőeljárás alá vont férfi ügyvédje akkor cáfolni igyekezett, hogy ügyfelének „bármilyen széfben itthon vagy külföldön vagyona lenne„, és kijelentette, „soha semmilyen befektetési aranyat nem vásárolt”. A hatóságok azonban megtalálták Czeglédynél a széf kulcsát, valamint a trezornyitás díjáról szóló számla is a birtokukba került.

Az, hogy a korábban az MSZP, a DK és az Altus jogi képviseletét is ellátó politikusnak további széfjei is vannak külföldön, a lap cikke szerint összefüggésben állhat azzal, hogy felkerült Gyurcsány Demokratikus Koalíciójának EP-listájára, és a Magyar Nemzet szerint arra is adhat magyarázatot, miért próbált tavaly független jelöltként elindulni az országgyűlési választáson.

Czeglédyt 2018. március 1-jén, az országgyűlési választások előtt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nyilvántartásba vette mint független képviselőjelöltet. Ezzel mentelmi jogot szerzett magának, s emiatt meg kellett szüntetni az előzetes letartóztatását. Később a Szegedi Törvényszéknek sem volt már lehetősége az eljárás folytatására.

Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató