Vadhajtások

Georg Spöttle: Drogbüfét a parkba

A berlini szenátus láthatóan elengedte a hírhedt Görlitzer Parkot. A városligetnyi terület már évek óta rengeteg probléma forrása a német fővárosban. Afrikai fiatalok, akiknek, nyelvtudás és iskolázottság hiányában, nem jött össze az európai álom általában itt végzik drogterjesztőként. A rendőrség már régóta kérte a kormányt, hogy minősítse a parkot „veszélyes helynek”. Ez a jogi fogalom azt takarja, hogy egy adott helyen oly mérvű és számú bűncselekmények történnek, hogy az a polgárok számára kiemelt veszélyt jelent…

A park, ahol még az NDK-s időkben családok sétáltak, gyermekek sárkányt eregettek vagy bringázni tanultak egy fertő lett. Belőtt emberek, eldobált injekciós tűk és bűnözés, amerre a szem ellát.

A rendőrség már régóta kérte a kormányt, hogy minősítse a parkot „veszélyes helynek”. Ez a jogi fogalom azt takarja, hogy egy adott helyen oly mérvű és számú bűncselekmények történnek, hogy az a polgárok számára kiemelt veszélyt jelent. Ezután a rendőrségnek joga lett volna rendszeres razziákkal és őrizetbe vételekkel megtisztítani a parkot.

Ez csacsiság, mondta az egyik zöldpárti képviselő és egy nagyszerű ötlettel állt elő: „kerítsünk el egy részt a parkban, ahol az afrikai menedékkérők nyugodtan árulhatják a tudatmódosító szereket, a park többi része legyen a békés lakosságé.”

Csodás terv és a jövőben ezt akár fejleszteni is lehet: a drogbüfével szemben legyen egy külön pult az illegális fegyverkereskedőknek, a parkoló egy zugában lehessen lopott autókat árulni és legyen egy homokozó a gyermekmolesztálók számára. Így nem rekesztünk ki senkit és boldogan fagyizó gyerkőcök ugrabugrálnak majd a park törvénytisztelőknek fent tartott részében. Micsoda álom, Disneyland semmi lesz a német ligetprojekthez képest.