2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Salvini: büszke vagyok rá, hogy mindig rózsafüzérrel a zsebemben járok

A bevándorlásellenes politikus fontosnak tartja az európai kontinens keresztény jellegének megőrzését.
Nagy vihart kavart a balliberális médiában Matteo Salvini olasz belügyminiszter legutóbbi megnyilvánulása, sőt még egyházi személyek is beleálltak a nyíltan katolikus honatyába – szúrta ki a Katolikus Válasz. Matteo Salvini szombaton Milánóban, az európai szuverenista erők közös EP-választási kampányzáróján szólalt fel, ahol a beszéde végén – utalva a május 26-án esedékes európai parlamenti választásokra – kijelentette:
Mária szeplőtelen szíve győzelemre fog vinni minket.
A bevándorlásellenes politikus ezután egy rózsafüzért vett elő a zsebéből, amit megcsókolt és a magasba emelt.Hogy az üzenetét nyomatékosítsa, ugyanezen a napon a Twitterre is posztolt:
Olaszországot és az életemet Mária szeplőtelen szívére bízom!
  Salvinit a megnyilvánulás miatt rengeteg bírálat érte. A kritikusok között tűnt fel Pietro Parolin szentszéki államtitkár is, aki az esetről éppen egy, a sokszínűséget és a szabad migrációt támogató római fesztiválon beszélt.
Úgy gondolom, a pártpolitika megoszt, de Isten mindenkié. Mindig veszélyes, ha valaki önmaga számára Istenhez folyamodik
– mondta a bíboros.Salvini az őt ért bírálatokra a Facebookonreagált:
Büszke vagyok rá, hogy mindig rózsafüzérrel a zsebemben járok. Büszke vagyok a történelmi gyökereinkre, és hitet teszek egy befogadó és nagylelkű társadalom mellett. Egy dolog azonban nagylelkűnek lenni, és egy másik dolog öngyilkosságot elkövetni.
Parolin bíboros szavaira pedig külön is válaszolt, méghozzá a La7 televíziós csatornának adott nyilatkozatában:
Én vagyok a legutolsó a keresztények között: elváltam, bűnös vagyok, káromkodok, háromszor megyek szentmisére egy évben. De megvédem a történelmünket és a katolikus iskoláinkat. Miért zavarja egyeseket az, ha hiszek Istenben és Mária védelmét kérem?
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató